930 x122 grota rece

finanțe argeș

Piteşteancă amendată de poliţişti, a câştigat procesul şi apoi s-a trezit fără bani în cont

O femeie din Piteşti este revoltată de cum funcţionează instituţiile statului. A.U., în vârstă de 40 de ani, ne-a contactat pe adresa redacţiei şi ne-a mărturisit cum a fost amendată în perioadă Stării de Urgenţă şi ce a urmat la un an după. Totul a început în aprilie, anul trecut, când femeia s-a dus la spital pentru a-şi salva mama grav bolnavă şi a fost oprită în drum de poliţiştii din Curtea de Argeş, acolo unde are domiciliul pacienta.

Citiți și: Exclusiv. Fără precedent! Avocat: ”Poliția Argeș are conturile blocate!”

A.U. le-a transmis poliţiştilor că şi-a uitat documentele de identitate acasă, iar declaraţia pe propria răspundere este „cea veche”. Femeia ne-a declarat că, la momentul în care a fost oprită de poliţiştii din Curtea de Argeş, aceştia au spus că se mai gândesc: „Aşa au zis, că se mai gândesc, dar pentru că aveau probabil target, s-au gândit să mă amendeze şi şi-au satisfăcut această nevoie. Mi-au dat 2.000 de lei sancţiune, iar eu am mers la proces, pe care l-am câştigat”.

Judecătorii au stabilit că sancţiunea aplicată este neconstituţională. Pentru a-şi susţine afirmaţiile, A.U. ne-a transmis Hotărârea judecătorească din data de 24.11.2020.

Citiți și: Finanţe Argeş: În ce condiţii se aplică TVA de 5% la locuinţe

 

 

Lucrurile păreau a fi în normalitate, însă luna trecută – şoc: femeia s-a trezit fără 2.000 de lei în cont. După ce a solicitat extrasul bancar, s-a convins că suma respectivă reprezintă o poprire de la Finanţe, pentru sancţiune contravenţională aplicată de poliţişti în luna aprilie a anului trecut.

A.U.: „Sunt un om chinuit de soartă pe care statul în loc să-l ajute, având în vedere situaţia expusă (mă chinui pentru mama mea fără să primesc vreun ajutor, iar toate investigaţiile le plătesc), mai primesc şi amendă. Ba mai mult decât atât, câştig în instanţă şi apoi mi se popresc banii. Mama mea este foarte bolnavă. Eu ţin banii aceia pentru că, poate, doamne fereşte, ea moare. Ce fac, nu am nici bani de înmormântare. Când am văzut că mi-au luat banii, fără nicio înştiinţare, nu ştiam de unde să o iau. Am făcut mai multe drumuri la bancă, la Finanţe unde am aşteptat cu orele la ghişee. Şi-au bătut joc de mine!”

 

 

Femeia acuză instituţiile statului, în mod special Finanţele Publice Argeş, pentru această greşeală. Săptămâna aceasta, a solicitat o audienţă la directorul instituţiei pentru a se lămuri cu exactitate cu privire la cele întâmplate.

Funcţionarii de la ghişee au primit documentele doveditoare şi alte acte solicitate, în vederea recuperării banilor. Aceştia ar fi spus că operaţiunea poate dura până la 45 de zile.

„Probabil că sunt mii de oameni în situaţia mea. Ce fac cei de la Finanţe, îşi măresc sediul ca să rezolve aceste probleme, că ei nu sunt în stare şi or să spună că sunt depăşiţi de situaţie? Că e un volum de muncă foarte mare?”, a încheiat, cu o ironie amară, femeia.

Vă reamintim și dvs. că ne puteți trimite informații sau imagini care pot deveni o știre pe pagina de facebook ePitesti.ro, la adresa de e-mail redactia@epitesti.ro și pe WhatsApp la numărul de telefon 0774 587 441.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Adventure spune:

    Bancile ne toarna la institutiile statului si ne executa conturile in favoarea tertilor pe banii nostri si fara ca macar sa ne anunte. Bancile ne extorcheaza si ne santajeaza, dar noi suntem atenti la conspiratia mondiala a vaccinurilor…

  • Marius Din spune:

    Si punctul de vedere al celor de la Finante, unde e?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90