930×122 POSADA 5

maidanezi_cu_om

Pitestiul, amenintat de o invazie a maidanezilor

Autoritatile sanitar-veterinare din Arges se tem ca municipiul Pitesti s-ar putea confrunta cu o adevarata invazie a maidanezilor in toamna! De vina pentru aceasta situatie ar fi, in opinia medicului Ionel Visinescu, directorul Directiei Sanitar Veterinare Arges, haitele de caini din Trivale care s-au salbaticit si care acum sunt exact in perioada de imperechere.

„Am propus ca in loc sa se construiasca o noua Biobaza, sa fie folosite fermele libere de la Cateasca, de la Costesti sau de la Barla. Se poate ajunge la o intelegere cu primarii de acolo. In plus, castarea animalelor este obligatorie. Din pacate, in padurea Trivale sunt circa foarte multi caini care s-au salbaticit, care isi fac vizuini si care ataca si gospodariile oamenilor. Estimez ca, daca nu se intervine rapid, peste 2.000 de noi caini ar putea sa apara in toamna la Pitesti”, ne-a declarat Ionel Visinescu.

Pe de alta parte, autoritatile din Pitesti saluta o noua initiativa legislativa conform careia maidanezii ar urma sa fie eutanasiati daca sunt bolnavi, agresivi sau nu sunt adoptati in 7 zile de la prinderea lor. De asemenea, cei care doresc sa adopte mai mult de doi caini vor trebui in primul rand sa faca dovada resurselor materiale pentru intretinerea animalelor.

„Vom aplica legea. Noi avem o situatie foarte grea la Pitesti, suntem nemultumiti de colaborarea cu fundatia Ute Langenkamp si cautam solutii alternative. Una dintre ele este infiintarea, impreuna cu Consiliul Judetean, a unei sectii de ecarisaj pentru a prinde si a gestiona noi cainii. Vom merge pe ideea cainii luati de pe strada luati sa fie, deci sa nu mai revina in teritoriu ca acum. Ii iubim, avem si iubitorii de animale care ne-au sarit in cap, dar trebuie sa protejam in primul rand oamenii”, ne-a declarat Cornel Ionica.

De cealalta parte, iubitorii de animale se simt revoltati de ideea eutanasierii cainilor. Carmen Arsene, vicepresedinte al Federatiei Nationale pentru Protectia Animalelor si fost sef al fundatiei Ute Langenkamp in Arges, ne-a declarat ca proiectul de lege privind eutanasierea cainilor este „inadmisibil” si propune ca alternativa sterilizarea tuturor animalelor cu si fara detinator.

{loadposition inside}

 

 

 

PIZZERIA SAPORI 555 222
570 X 90 POSADA 3