New Profesional Consult 930 x 122

itm

lei-ron-bani

ALARMANT: TOT MAI MULŢI ARGEŞENI RECLAMĂ CĂ NU ÎŞI PRIMESC SALARIILE!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş a primit în ultima vreme tot mai multe sesizări de la angajaţi din toate domeniile de activitate care se plâng că nu mai sunt plătiţi. O parte reclamă că nu au primit deloc salariile pe mai multe luni, alţii spun că au fost plătiţi doar parţial. ITM anunţă că cea mai bună soluţie este ca angajaţii să meargă în instanţă pentru a-şi primi drepturile care li se cuvin!

Citiți și: Noua lege a salarizării: Venituri duble pentru aceste persoane

„În contextul economiei actuale, din dorinţa atât de a veni în sprijinul salariaţilor care se confruntă cu astfel de probleme, cât şi de a urgenta obligarea angajatorilor la plata drepturilor salariale, Inspectoratul le recomandă acestora să se adreseze direct instanţei de judecată, singura competentă în a dispune în sarcina angajatorului să plătească drepturilor cuvenite.

Acţiunile se redactează în dublu exemplar, se introduc la secţia conflicte de muncă şi asigurări sociale a tribunalului în raza căruia domiciliază solicitantul dreptului, sunt scutite de taxele de timbru, se soluţionează în regim de urgenţă și se poate solicita judecarea cauzei în lipsa solicitantului dreptului. Recomandăm ca solicitantul dreptului salarial, anterior înaintării instanţei de judecată a acţiunii, să parcurgă o procedură prealabilă, în sensul solicitării angajatorului, în scris, printr-o notificare, a plăţii drepturilor salariale restante. Acţiunea în instanţă va fi însoţită de copiile următoarelor documente: contractul individual de muncă, notificarea şi refuzul angajatorului de a proceda la avansarea drepturilor băneşti solicitate.”, informează ITM Argeş.

Citiți și: ITM: Sancțiuni de peste 1 milion de €!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3