Eurial 930 x 122

transfagarasan

Transfagarasanul ar putea fi redeschis partial pe 1 iunie

Prefectul Cristian Soare a fost astazi la ministerul Transporturilor, pentru a continuarea formalităţilor de finanţare a DN73 şi a Transfăgăraşan. De altfel, pentru repararea porţiunii afectate pe Transfăgărăşan, sunt şanse, potrivit unor estimări, ca lucrările să se finalizeze zilele acestea. Subprefectul Gheorghe Marin a afirmat că, pentru DN73, finanţarea a fost aprobată.

 

 

„Pentru tronsonul de 7 km de la Piteşti la Mioveni fondurile au fost deja suplimentate cu 11 milioane de lei faţă de cele 8 aprobate iniţial. Şi Transfăgărăşanul este în grafic pentru finanţare. Potrivit celei mai optimiste variante, lucrările care se fac în această perioadă pe Transfăgărăşan, la km 64 + 380, ar urma să se finalizeze pe 1 iunie. Pentru refacerea grinzilor, a pilonilor de susţinere, dar şi pentru întărirea betonului mai este nevoie de cîteva zile, deşi montarea acestora s-a realizat în proporţie de 80%. Durabilitatea lucrării va fi asigurată şi prin câteva restricţii de trafic, printre ele numărîndu-se şi aceea a greutăţii autovehiculelor care trebuie să aibă sub 7,5 tone”.

Costurile reparaţiei de pe Transfăgărăşan nu au fost încă anunţate, însă autorităţile judeţene încearcă să obţină fonduri pentru reabilitarea întregului tronson. Firma căreia CNANDR i-a încredinţat de urgenţă lucrarea de reparaţii este RMR Curtea de Argeş.

555×222  MAIA
570×90 MAIA