930×122 CAPRA 5

atop

VIOLENȚE ÎN ARGEȘ

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Argeş (condusă de consilierul judeţean Dorin Mărăşoiu) a întocmit un raport.

Citiți și: Pitești. Practică ilegală în Centru! I-a prins Poliția

Una dintre concluzii este alarmantă, constatându-se „creşterea numărului de delincvenţi şi diversificarea categoriilor profesionale de persoane care comit fapte antisociale, o mare parte dintre acestea provenind din rândul tinerilor şi chiar al minorilor.” Unele fapte sunt comise cu violență.

De asemenea, în raport ATOP avertizează că „tot mai mulţi tineri şi copii migrează din mediul rural şi practică cerşetoria în oraşele judeţului”.

Citiți și: Cerșetorii stârnesc mila, dar sunt plini de bani și au acasă BMW-uri!

ATOP propune ca pe termen scurt autoritățile să realizeze o bază de date cu persoanele care obișnuiesc să cerșească. În plus, vrea iniţierea unei campanii de sensibilizare şi de conştientizare a opiniei publice cu privire la pericolele sociale ale cerşetoriei şi pentru ca populația să nu mai încurajeze fenomenul.

Pe de altă parte, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Argeş anunță măsuri „privind organizarea adăposturilor şi a centrelor de zi și la nevoie crearea de noi centre sociale.”

Pentru acţiunile pe care le va derula în 2018, ATOP va avea la dispoziție un buget total de circa 90.000 de lei.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90