New Profesional Consult 930 x 122

atop

VIOLENȚE ÎN ARGEȘ

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Argeş (condusă de consilierul judeţean Dorin Mărăşoiu) a întocmit un raport.

Citiți și: COPII PUȘI SĂ CERȘEASCĂ ȘI MINORE EXPLOATATE SEXUAL

Una dintre concluzii este alarmantă, constatându-se „creşterea numărului de delincvenţi şi diversificarea categoriilor profesionale de persoane care comit fapte antisociale, o mare parte dintre acestea provenind din rândul tinerilor şi chiar al minorilor.” Unele fapte sunt comise cu violență.

De asemenea, în raport ATOP avertizează că „tot mai mulţi tineri şi copii migrează din mediul rural şi practică cerşetoria în oraşele judeţului”.

ATOP propune ca pe termen scurt autoritățile să realizeze o bază de date cu persoanele care obișnuiesc să cerșească. În plus, vrea iniţierea unei campanii de sensibilizare şi de conştientizare a opiniei publice cu privire la pericolele sociale ale cerşetoriei şi pentru ca populația să nu mai încurajeze fenomenul.

Pe de altă parte, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Argeş anunță măsuri „privind organizarea adăposturilor şi a centrelor de zi și la nevoie crearea de noi centre sociale.”

Pentru acţiunile pe care le va derula în 2018, ATOP va avea la dispoziție un buget total de circa 90.000 de lei.

Posada 555×222
Posada 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066