EcoMoto 930×122

cerşetorie

Video – Centrul Piteștiului, magnet pentru cerșetori

În urma controalelor făcute în weekend, de către polițiștii locali, pe raza municipiului Pitești, 22 de persoane au fost amendate deoarece practicau cerșetoria.

Citiți și: Pitești. Practică ilegală în Centru! I-a prins Poliția

Agenții au acționat atât în zona centrală a orașului, cât și la lăcașurile de cult, iar în urma verificărilor au aplicat amenzi în valoare totală de 3150 de lei.

Citiți și: Cerșetorii stârnesc mila, dar sunt plini de bani și au acasă BMW-uri!

 

„Cerșetoria, din păcate, a devenit un fenomen des întâlnit în mai toate orașele din România și nu numai. Trebuie să conștientizăm faptul că generozitatea prin oferirea de bani persoanelor care cerșesc, poate susține activitatea infracțională a unor rețele de trafic de persoane, poate încuraja absenteismul și analfabetismul, relele tratamente aplicate minorilor, persoanelor cu dizabilități sau persoanelor vârstnice, sau exploatarea persoanelor vulnerabile prin cerșetorie.

Mai mult decât atât, sunt persoane care prin faptul că mimează un handicap, atrag mila cetățenilor câștigând destul de bine prin înșelătorii de acest gen.

Este cazul si numitului M.C. din Mătăsaru de 62 de ani, care sub pretextul că este invalid, apela la mila trecătorilor, având și o cârjă pentru a fi mai credibil.

La vederea polițiștilor locali, acesta s-a ridicat, iar după ce a primit sancțiunea contravențională, a părăsit sprinten zona, după cum se poate vedea și în filmarea atașată.

 

Acesta le-a povestit polițiștilor locali faptul că a practicat mulți ani cerșetoria în Germania și a câștigat destul de bine până când a fost depistat și trimis în România.

Acțiuni de acest fel vor continua și în perioada următoare”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, Bogdan Aristănțoiu.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90