EcoMoto 930×122

amenzi

Șoferii agresivi în trafic vor fi puși la punct cu amenzi de mii de lei

Noul an vine și cu propuneri pentru Codul Rutier, care ar putea fi modificat.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Șoferii agresivi în trafic ar putea fi puși la punct printr-o serie de sancțiuni aplicate pentru fapte precum claxonatul excesiv sau depășirile periculoase.

Acestea i-ar putea costa pe șoferi până la 3.000 de lei.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

De asemenea, printre faptele care vor fi considerate agresive de către polițiștii rutieri se numără și flash-urile repetate date celorlalți șoferi; slalomul printre mașini; circulatul foarte aproape de alt vehicul; accelerarea mașinii prin patinarea excesivă, în gol, a roților; întoarcerea mașinii prin folosirea frânei de mână sau conducerea pe o roată a motocicletei.

Potrivit proiectului de lege, aceste abateri vor fi sancționate cu amenzi care vor fi cuprinse între 1.305 și 2.900 lei.

Foto principal: descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Mihnea spune:

    Foarte bine!Si in occident sunt asa sanctiuni!

  • Geo spune:

    Intrebarea este cum se pot proba astfel de comportamente …

  • mihnea spune:

    Prin camere de tot felul,chiar si cele montate pe bordul masinilor.Asa este in occident numai in Romania nu sunt considerate probe…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90