Donaris 930 x 122

autostrada

Șoferii care merg pe banda a doua, amendați! Filmul care spune TOT!

Șoferii care merg pe banda a doua, amendați! Filmul care spune TOT!

Citiți și: Cum se produc tragediile pe Autostradă! Filmare scandaloasă!

Circulația autovehiculelor pe autostradă/drumuri expres sau pe drumuri naționale cu două benzi este clar reglementată, dar sunt șoferi care nu cunosc regulile și nici nu se obosesc să le învețe.

Sunt foarte mulți conducători auto care consideră că, mergând pe banda a doua cu limita de viteză legală de pe acel sector de drum, șofează legal.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Total greșit!

Șoferii au obligația să revină pe banda situată lângă acostament!

Iar când acest lucru nu  se întâmplă, acești șoferi pot fi amendați de Poliție.

A pățit-o și un șofer care, după cum se poate vedea și din clipul de mai jos postat pe Trafictube, circula pe banda a doua a autostrăzii, deși este obligatoriu să mergi pe banda întâi dacă acest lucru este posibil.

Ghinionul său a fost că paralel cu el mergea pe banda întâi și un echipaj al Poliției care l-a tras pe dreapta și l-a amendat.

Tu știi să circuli corect pe drumuri cu două benzi sau mai multe? Uite de ce poți fi amendat!

Astfel, este bine de știut că principalele recomăndari și prevederi privind circulația pe autostradă includ:

1. Pe un drum cu doua benzi trebuie sa circuli pe prima bandă. Cea de-a doua bandă se folosește numai în cazul „depășirilor” (devansărilor), după care se revine pe prima bandă.

2. Chiar dacă circuli cu viteza maximă legală pe autostradă, de 130 km/h, nu ramâne pe banda a doua! Ai întotdeauna obligația de a ocupa banda întâi, dacă aceasta este liberă.

Conform Codului Rutier: „Când circulația se desfășoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de către conducătorii de vehicule în funcție de intensitatea traficului și viteza de deplasare, având obligația să revină pe prima bandă ori de câte ori acest lucru este posibil, dacă aceasta nu este destinată vehiculelor lente sau transportului public de persoane.”.

Pentru șoferii care nu țin cont de aceste reguli se poate aplica amendă conform art. 101 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/202, sancționat fiind de art 101, alin 1 pct. 16 din OUG 195/2002, amendă 6-8 puncte amendă respectiv 870 – 1160 de lei, fără puncte de penalizare și nici alte măsuri complementare.

Așadar, șoferi luați aminte! Banda a doua este pentru depășire nu NU pentru a merge cu limita admisă pe acel sector de drum. 

Video: Facebook Trafictube

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

5 comentarii

  • Gheorghe Zamfir spune:

    Pentru calitatea proastă a carosabilului de pe prima bandă a A1, cine primește amendă?

  • Dumitru Popescu spune:

    are dreptate domnul Zamfir!
    banda 1 de pe A1 București Pitești este in ultimul hal. Pe ploaie este foarte riscant sa conduci pe banda 1. Faceti un reportaj cu video si despre asta, ca sa vada si cei care dau amenzi de ce unii soferi prefera sa conduca pe banda 2. Eu nu imi risc viata conducand pe banda 1. Probabil ca nu ati iesit din oraș si de aceea ati facut articolul asta…
    Mai usor cu periajul asta catre insitutiile statului care nu isi fac treaba. Stiu toti sa dea amenzi si sa perceapa taxe.

  • Ionuț spune:

    Pe A1 Pitești – București ești nevoit să mergi pe banda 2 frecvent din cauza șleaurilor de pe B1.

  • Costel spune:

    Folosesc banda 2 pe A1 maxim posibil. Banda 1, strict când vine cineva din spate. Motivul, covor asfaltic de k.k.t.
    Valabil și dinspre Mioveni pe bucata de la LuckOil pana la Podul Viilor, banda 1 pentru autocross, tancuri și tractoare.
    Idem pe Frații Golești pana la MC, Negru Vodă între Rolast și Fab de Bere etc.
    Am primit avertisment pe acest subiect pe Frații Golești..sincer, prefer amenda decât bucsi schimbate.

  • ioncuvaca spune:

    regulile astea sunt doar in Romania valabile…
    Voi sa nu faceti ca cel care a filmat ca va luati o amenda de nu o puteti duce bineînțeles inafara țării este interzis sa dați flashuri, claxonati sau sa semnalizati deoarece se considera ca stresati celalalt șofer..Amenda va fi foarte usturatoare….
    Daca masina prima masina mergea cu 130km/h nu ai de ce sa ii dai amendă! Dar regulile romanesti oricum multe dintre ele sunt in contradictie cu legislatia europeană.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90