Donaris 930 x 122

despăgubiri

Șoferii, obligați să plătească!

Șoferii, obligați să plătească!

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

Guvernul a actualizat legislația rutieră, adoptând o ordonanță prin care sancționează șoferii care încalcă restricțiile de circulație pe drumurile închise temporar din cauza acumulărilor de zăpadă, arborilor căzuți sau transporturilor agabaritice.

Aceștia vor fi obligați să suporte cheltuielile pentru intervențiile cauzate de nerespectarea restricțiilor rutiere.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

De asemenea, contravenienții vor plăti și pagubele produse în caz de accident.

Executivul a modificat legislația referitoare la regimul drumurilor (OG 43/1997) pentru a descuraja șoferii care ignoră restricțiile de trafic pe drumurile închise temporar.

Șoferii, obligați să plătească!

Un proiect de ordonanță adoptat joi va modifica prevederile referitoare la responsabilitatea celor care vor intra cu autoturismele pe drumurile pe care autoritățile restricționează circulația, în situații cum ar fi căderile de zăpadă, surpări, căderi de arbori sau în cazul în care pe respectivele drumuri circulă utilaje agabaritice.

Astfel, șoferii care ignoră aceste interdicții și rămân blocați sau produc accidente pe un drum cu restricții vor fi nevoiți să acopere cheltuielile ocazionate de deplasare echipelor de intervenție trimise să îi asiste.

În nota de fundamentare a ordonanței se arată că „trebuie precizat că propunerea nu vizează în mod deosebit încasarea unor sume de la utilizatori, dar se intenționează descurajarea utilizatorilor care produc aceste evenimente.

Totodată, prin recuperarea costurilor la intervenție se vizează reducerea unor cheltuieli care nu se regăsesc în activitatea principală de întreținere și reparații sau în administrarea și exploatarea drumurilor de interes național”.

Documentul face referire și la intenția de a limita situațiile în care viața echipajelor echipelor de intervenție este pusă în pericol în cadrul operațiunilor desfășurate ca urmare a faptului că unii șoferi au ales să nu țină cont de interdicțiile de circulație pe anumite sectoare de drum.

Conducătorii auto care intră pe drumuri restricționate și provoacă accidente soldate cu pagube materiale vor fi nevoiți (ei sau asiguratorul lor) să achite contravaloarea devizului acestora, în termen de 15 zile de la primirea procesului verbal aferent.

Șoferii vor avea aceeași responsabilitate inclusiv dacă vor cauza un accident pe un drum înzăpezit pe care au circulat fără să fi respectat obligația de a dota mașina cu anvelope de iarnă.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3