930×122 CAPRA 5

Raliul Argeşului

RALIUL ARGEŞULUI ÎNCEPE WEEKEND-UL VIITOR. CUM VA PUTEA FI URMĂRIT

În perioada 26-27 iunie 2020, judeţul nostru va fi gazda competiţiei Raliul Argeșului – ediția 2020, eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș și Primăria Municipiului Pitești.

Citiți și: Pitești. Stradă închisă temporar!

2020 este un an special, găzduind a 20-a ediție a Raliului Argeșului, etapă ce urmează să fie prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2020.  Cu probe speciale programate în zona Câmpulung Muscel, dar și pe celebrul Transfăgărășan, evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile de concurs pline de adrenalină și spectacol.

Competiția va debuta cu testele oficiale, în timp ce prima secțiune competitivă este programată vineri, la ora 16:30. A doua zi de concurs va purta concurenții pe aproape 80 de kilometri de probă pe Transfăgărășan, între Barajul Vidraru și Cabana Capra.

Citiți și: Jandarmii argeșeni vor asigura ordinea publică la Raliul Argeșului

Traseu nou de concurs

Organizatorii au pregătit noutăți și în 2020, prin introducerea în program a unui nou traseu de concurs, în apropiere de Câmpulung Muscel. În lungime de peste 12 kilometri, proba specială „Godeni” va reprezenta o provocare nouă pentru echipaje, în timp ce prelungirea specialelor de pe Transfăgărășan până la Cabana Capra vor aduce mașinile de curse în golul alpin. Duelurile cu secundele se vor da pe virajele spectaculoase de mai sus de Barajul Vidraru pe toată durata zilei de sâmbătă, atât în urcare, cât și în coborâre.

Fără spectatori, dar transmis LIVE

În contextul pandemiei de coronavirus, date fiind restricțiile impuse de autorități, evenimentul se va desfășura fără spectatori, însă organizatorii au pregătit o serie de transmisiuni LIVE de pe probele speciale. Astfel, spectatorii pot urmări principalele momente ale competiției de acasă, respectând normele legislative existente.

Programul de transmitere a evenimentului debutează cu primul moment competitiv al cursei: ieșirea din parcul de service. Vineri, începând cu ora 16:30, startul festiv amplasat în centrul Piteștiului va fi transmis în direct, prezența celebrului prezentator Dani Oțil garantând un dialog interesant cu toți concurenții. Mai apoi, începând cu ora 17:28, cele două probe de vineri, desfășurate lângă Câmpulung Muscel, vor fi transmise LIVE cu cinci camere amplasate pe traseul de concurs. Comentariul de pe proba specială va fi însoțit de interviuri din regrupare și de la startul specialelor, astfel încât toate informațiile să fie transmise fanilor de acasă.

Sâmbătă, camerele vor fi amplasate în cea mai spectaculoasă zonă a Transfăgărășanului, în apropiere de Cabana Capra. Ultima secțiune din PS4 ”Transfăgărășan” va fi LIVE începând cu ora 12:21, piloții urmând a oferi declarații ”la cald” în sosirea de pe urcarea spre zona Capra. Pentru că Raliul Argeșului nu poate să se încheie fără recunoașterea meritelor celor mai rapizi sportivi, festivitatea de premiere, organizată pe Barajul Vidraru, va fi, de asemenea, transmisă LIVE.

Pe parcursul celor două zile de concurs, spectatorii, fanii și toate persoanele interesate de debutul de sezon pot urmări Raliul Argeșului pe website-ul competiției (www.raliulargesului.ro) și pe Facebook. Transmisiunea va fi preluată de multiple pagini partenere, printre care și cea mai importantă pagină de sport la nivel național – EuroSport România.

Responsabilitatea privind organizarea și măsurile de combatere a Covid -19 aparțin exclusiv organizatorului principal, Federația Română de Automobilism Sportiv.

Scurt istoric

Raliul Argeșului are o istorie îndelungată în motorsportul din România, fiind una din competițiile care a avut loc de-a lungul multor decenii. Cu o cultură a sportului bine înrădăcinată în județul Argeș, raliul a fost doar una din ramurile unde piloții locali au excelat. Începând cu 1971, Raliul Argeșului a desfășurat un număr de 18 ediții sub numele Raliul Pitești, Raliul Dacia și, în epoca modernă, Raliul Argeșului, fiind una dintre cele mai cunoscute competiții între raliurile românești în perioada anilor 1990.

În anul 2019, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, Raliul Argeșului a fost repus pe harta națională și a revenit oficial în calendarul motorsportului după nouă ani.

Este pentru al doilea an consecutiv când Consiliul Județean Argeș susține financiar organizarea și desfășurarea în bune condiții a Raliului Argeșului, cu suma de 300.000 lei, prin încheierea unui Protocol de Colaborare între Județul Argeș prin Consiliul Județean Argeș și Federația Română de Automobilism Sportiv, readucând iubitorilor de automobilism sportiv una din competițiile de referință din Campionatul Național.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90