New Profesional Consult 930 x 122

castig

SIMONA HALEP, A PATRA CEA MAI BINE PLĂTITĂ SPORTIVĂ ÎN 2018

Simona Halep, a patra cea mai bine plătită sportivă în 2018.

Citiți și: O femeie a câștigat 200.000 de euro la loz în plic!

Revista Forbes a dat publicității clasamentul celor mai bine plătite sportive în anul 2018, în calcul fiind luate atât sumele încasate din premii, cât și cele din sponsorizări.

Tenisul este un sport care a câștigat inimile fanilor din întreaga lume, iar sponsorii s-au înghesuit în jurul turneelor. Conform sumelor care se învârt în jurul celor mai importante turnee, este cel mai bine plătit sport pentru femei. Recent, revista Forbes a publicat topul celor mai bine platite 15 sportive în anul 2018 și 12 dintre ele provin din tenis. Unul dintre acești sportivi este și Simona Halep, actualul număr 4 mondial în ierarhia mondială feminină.

Citiți și: Dacia iese din top! Scădere neașteptată!

Tenisul este cel mai bine plătit sport

Încet și sigur, tenisul a devenit sportul cel mai bine plătit când este practicat de femei. 12 din cele mai bine plătite 15 jucătoare din anul 2018 provin din sportul alb. Singurele trei sportive care s-au infiltrat în acest top sunt Alex Morgan (fotbal), P.V Sindhu (badminton) și Ariya Jutanugarn (golf), dar și acestea undeva spre coada clasamentului.

Simona Halep face și ea parte din acest club select al sportivelor cu cele mai mari venituri în sezonul 2018. A fost anul când a căștigat primul Grand Slam din carieră, ea reușind atunci să se impună pe zgura de la French Open. Suma netă câștigată de Simona în perioada respectivă a fost de 10.2 milioane de dolari, sumă netă atât din premii, cât și din sponsorizări. Conform revistei Forbes, ea ocupa locul 4 în topul sportivelor cu cele mai mari încasări realizate anul trecut.

Serena, lider incontestabil

Serena Williams este un brand important în tenisul și în sportul mondial. Ea a reușit ca în 2018 să câștige cei mai mulți bani dintre toate sportivele aflate în activitate. Americanca, în vârstă de 37 de ani, a obținut nu mai puțin de 29.2 milioane de dolari din premii și din contractele de publicitate pe care le are. Următoarea în top a fost Naomi Osaka, tânăra niponă a fost mai bogată cu 24.3 milioane de dolari. Aceasta a câștigat ediția din 2018 a US Open-ului, fiind în premieră când reușește această performanță.

Singurele sportive care nu joacă tenis și fac parte din acest clasament se află pe locurile 12, 13 si 15. Alex Morgan a câștigat în 2018 aproximativ 5.8 milioane de dolari, americanca fiind urmată de jucătoarea de badminton Pusarla Venkata Sindhu, cu premii totale de 5.5 milioane de dolari. Ultima în clasament este Ariya Jutanugarn, o jucătoare de golf în vârstă de 23 de ani, care a strâns 5.3 milioane de dolari.

TOP 15

1.Serena Williams (tenis) – 29,2 mil. $

2.Naomi Osaka (tenis) – 24,3 mil. $

3.Angelique Kerber (tenis) – 11,8 mil. $

4.SIMONA HALEP (tenis) – 10,2 mil. $

5.Sloane Stephens (tenis) – 9,6 mil. $

6.Caroline Wozniacki (tenis) – 7,5 mil. $

7.Maria Sharapova (tenis) – 7 mil. $

8.Karolina Pliskova (tenis) – 6,3 mil. $

9.Elina Svitolina (tenis) – 6,1 mil. $

10.Venus Williams (tenis) – 5,9 mil. $

11.Garbine Muguruza (tenis) – 5,9 mil. $

12.Alex Morgan (fotbal) – 5,8 mil. $

13.V. Sindhu (badminton) – 5,5 mil. $

14.Madison Keys (tenis) – 5,5 mil. $

15.Ariya Jutanugarn (golf) – 5,3 mil. $

Cele mai bune jucătoare din tenis se vor putea duela la primul mare turneu al sezonului de hard din vara aceasta. Ele vor participa la Rogers Cup, unde Simona Halep va juca primul său meci oficial după aproape o lună de pauză. Proaspat câștigătoare de Wimbledon, ea este a patra favorită a turneului canadian, dupa Asleigh Barty, Naomi Osaka și Karolina Pliskova.

Adevărata miză a finalului de sezon este US Open 2019, al patrulea Grand Slam al sezonului și cifrele o indică pe Simona Halep una dintre favoritele principale. Deși ocupă locul al patrulea în clasamentul actual feminin, din punctul de vedere al specialiștilor este a doua favorită. Tot a doua este și în oferta de pariuri sportive, cu o cotă de 7.00. Din nou, singura care o detronează în alegerea agențiilor de pariuri este Serena Wlliams, americanca având cota 6.00 pentru câștigarea US Open 2019. Fostul lider 1 mondial a evoluat slab, iar în ultimele două reprezentații la Marele Slem de la Flushing Meadows, a părăsit competiția încă din turul inaugural.

Startul ultimului Grand Slam al anului se dă pe 26 august, iar ultimul meci, finala masculină, va avea loc pe 8 septembrie. Cinci sportivi din România sunt deja calificați pe tabloul principal al probelor de simplu, patru fiind pe tabloul feminin. Marius Copil este singurul sportiv român care este deja calificat pe tabloul principal masculin.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90