Donaris 930 x 122

evaziune fiscala

PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ. PATRONI ANCHETAȚI

UPDATE: În Argeș, perchezițiile ar fi avut loc în comuna Bradu. 

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Acum: Percheziții în Argeș. Patroni anchetați.

Polițiștii din Olt fac la această oră 9 percheziții domiciliare în 3 județe, printre care și Argeș, la persoane bănuite că ar fi cauzat statului un prejudiciu de 2.400.000 de lei prin evaziune fiscală în domeniul construcțiilor. 5 persoane bănuite în cauză vor fi duse la audieri.

Citiți și: Atenție! Furt masiv într-o parcare din Argeș

În această dimineață, 32 de poliţişti de Investigare a Criminalității Economice și de la Acțiuni Speciale Olt fac 9 percheziţii domiciliare în județele Olt, Argeș și Vâlcea în două dosare penale de evaziune fiscală.

În urma percheziţiilor, vor fi ridicate documente de evidență contabilă pentru probarea activităţii infracţionale.

De asemenea, 5 persoane vor fi duse la Poliție pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Cei 5 sunt suspectați că, în perioada 2011 – 2016, în calitate de administratori la două societăți comerciale din domeniul construcțiilor cu sediul în municipiul Slatina și în orașul Scornicești, ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive.

Suspecții s-ar fi folosit de 20 de firme fantomă, creând un circuit de tip suveică, și nu ar fi evidențiat în întregime în documentele legale ale societăților veniturile obţinute, cu scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata la stat a TVA și a impozitului pe profit.

Prejudiciul cauzat statului s-ar ridica la 2.400.000 de lei.

Poliția Română, care furnizează informația, nu precizează numele patronilor anchetați. Vom reveni cu amănunte. (Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90