Donaris 930 x 122

evaziune fiscala

ACUM: PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ. PREJUDICIU MARE

Acum: Percheziții în Argeș. Polițiștii din Ilfov fac la această oră 16 percheziții și pun în aplicare 11 mandate de aducere pentru probarea activității infracționale a membrilor unei grupări specializate în evaziune fiscală în domeniul comercializării de piei de animale. Perchezițiile se desfășoară în mai multe județe, printre care și Argeș.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

În perioada 2014-2015, 8 persoane ar fi înregistrat în contabilitatea societăților administrate achiziții fictive de piei de animale și de alte bunuri și servicii, pentru diminuarea taxei pe valoarea adăugată și a impozitului pe profit, scopul final fiind eludarea bugetului de stat.

Cei 8 ar fi fost sprijiniți de un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Jilava, care, în calitate de reprezentant legal al unei unități economice, ar fi acceptat emiterea de facturi fiscale fictive către celelalte societăți implicate. Statul ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 1 milion de euro.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Descinderile au loc în județele Argeș, Ilfov, Dâmbovița, Giurgiu și Buzău și în București, la locuințele persoanelor bănuite și la sediile societăților implicate în activitatea evazionistă. Cercetările, sub acuzațiile de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, sunt făcute sub directa coordonare a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

11 persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov pentru audieri, iar în funcție de probatoriul administrat urmează să fie făcute propuneri către Parchet și instanța de judecată.

Poliția Română, care furnizează informația, nu precizează identitatea celor vizați de percheziții. (Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90