NOR CURIER 930X122

evaziune fiscala

ACUM: PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ. PREJUDICIU URIAȘ

Acum: Percheziții în Argeș. Prejudiciu uriaș.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice fac la această oră 26 de percheziții în municipiul București și județele Argeș, Ilfov, Dâmbovița și Prahova, la sediile mai multor firme și la locuințele unor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de aproape 9.000.000 de lei, prin evaziune fiscală în formă continuată.

Acțiunea are loc sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

Din materialul probator administrat până în prezent, au rezultat indicii că persoanele în cauză, în perioada ianuarie 2012-ianuarie 2014, ar fi creat un sistem prin care societăţi comerciale controlate şi administrate în fapt de acestea, dar şi societăţi care aparţineau altor persoane s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, respectiv de la plata TVA şi a impozitului pe profit.

Activitatea infracțională se realiza prin evidenţierea în contabilitate şi în documentele legale (deconturile de TVA şi declaraţiile privind obligaţiile de plată către bugetul de stat) a unor operaţiuni nereale şi a unor cheltuieli fictive, în baza unor relaţii cu societăţi controlate în fapt tot de persoanele bănuite.

Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită s-ar ridica la 8.982.728 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit eludate la plată.

Pentru continuarea cercetărilor, 32 de persoane vor fi duse la audieri.

La percheziții participă poliţişti specializați din Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliției Române, a Poliției Capitalei și a inspectoratelor de poliție județene Argeș, Dâmbovița, Ilfov și Prahova, împreună cu grupe de intervenție S.I.A.S. („mascații”). Vom reveni cu amănunte.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90