Donaris 930 x 122

asociatii de proprietari

AI COPIL ȘI STAI LA BLOC? SCUTIȚI DE LA ÎNTREȚINERE

Ai copil și stai la bloc? Scutiți de la întreținere. Copiii sub 7 ani ar putea fi scutiți de plata întreținerii la bloc. De asemenea, pentru copiii cu vârste între 7 și 14 ani plata pentru cheltuielile de întreținere ar putea fi reduse la jumătate.

Citiți și: Ședințele adunărilor generale ale asociației de proprietari

Propunerile sunt incluse într-un proiect elaborat de mai mulți parlamentari, proiect prin care inițiatorii vor să modifice și să completeze în acest sens Legea nr. 230/2007 cu privire la înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, potrivit Mediafax.

„(1) d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiilor de proprietari. Beneficiarii exceptaţi de la aceste cheltuieli sunt copiii cu vârsta de până la 7 ani. (2) Asociaţiile de proprietari hotărăsc exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1), lit. b) pentru copii cu vârsta de până la 7 ani.

Citiți și: Bilanțul nenorocirii din Curtea de Argeș: Victime multiple și un decedat

(2¹) Pentru copiii între 7 și 14 ani, plata pentru cheltuielile prevăzute la alineatul anterior pot fi reduse cu 50%, în funcţie de decizia asociaţiilor de proprietari.”, se precizează în proiectul de lege.

”Includerea minorilor care au sub 7 ani în numărul persoanelor care plătesc cheltuielile de întreţinere ale locuinţei şi cheltuielile asociaţiei de proprietari nu se justifică. Consumul realizat de aceşti copii minori nu se poate reflecta în contoarele de apă.

De asemenea, se poate face şi o excepţie prin reducerea aceluiaşi gen de cheltuieli şi pentru copiii de până în 14 ani, în condiţiile în care aceştia nu sunt consumatori care să provoace mari pierdri în bugetul imobilului. Cheltuielile lor oricum sunt suportate de părinţii-proprietari ai locuinţelor în care stau.”, arată inițiatorii proiectului în expunerea de motive, scrie Mediafax.

Amintim că legislația actuală prevede, de anul trecut, posibilitatea ca asociațiile de proprietari să scutească de la plata întreținerii doar copiii de până la 3 ani.

Pentru a deveni lege, propunerea trebuie votată favorabil în Senat (unde se află acum) și mai apoi în Camera Deputaților, Cameră decizională.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90