NOR CURIER 930X122

alimente

ALIMENTELE DIN SUPERMARKET APROAPE DE EXPIRARE, DONATE, NU ARUNCATE

Un senator propune ca supermarketurile să fie obligate să nu mai arunce la gunoi produsele alimentare aflate aproape de data expirării. Potrivit proiectului de lege, agenţii economici care operează în spaţii comerciale cu suprafețe de peste 400 de mp cu destinaţie de vânzare de produse alimentare vor încheia contracte cu organizaţii umanitare sau de protecţia animalelor pentru a dona alimentele, informează Mediafax.

Citiți și: Vouchere de Paști. Suni și intră banii!

Produsele ar urma să aibă un termen de expirare „rezonabil”, astfel încât acestea să poată fi folosite.

Proiectul senatorului UNPR Marian Vasiliev prevede ca nerespectarea măsurii să fie sancționată cu amendă de 15.000 de lei.

Citiți și: Când intră banii pe carduri în luna aprilie! Este oficial

Pentru a deveni lege, proiectul are nevoie de votul favorabil al plenului Senatului și Camerei Deputaților și ulterior, evident, de promulgare din partea președintelui țării, Klaus Iohannis. (Foto: zf.ro)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3