930 x122 grota rece

alunecări de teren

ALUNECĂRILE DE TEREN DIN AREFU, LĂSATE ÎN PLATA DOMNULUI

Pe 19 aprilie ePitești a atras atenția asupra alunecărilor de teren din comuna argeșeană Arefu. Vă invităm să recitiți articolul accesând link-ul următor: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/pericol-masive-alunecari-de-teren-arefu-galerie-foto/.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

O zi mai târziu, pe 20 aprilie, prefectul județului Argeș, Mihail Oprescu, s-a autosesizat în urma articolului nostru. Prefectul a anunțat atunci că a cerut ca Inspectoratul pentru Situații de Urgență să facă o verificare în teren. De asemenea, Oprescu a precizat la timpul respectiv că o echipă constituită din ordinul său va inventaria situația și pagubele, urmând să ne informeze asupra rezultatelor acțiunii: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/ancheta-cazul-alunecarilor-de-teren-din-arefu/.

De atunci au trecut aproape două luni, însă Instituția Prefectului nu ne-a trimis nicio informare. Ne-am interesat la fața locului, iar în urmă cu câteva zile în Arefu problema era cât se poate de confuză.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Unul dintre proprietarii afectați a scris pe adresa Primăriei comunei, cerând lămuriri. Primăria i-ar fi răspuns că așteaptă rezultatul anchetei declanșată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Anchetă care, din câte constatăm, s-a tot declanșat, dar nu se mai termină!

În condițiile în care doar evaluarea situației, în definitiv un banal demers birocratic, durează o veșnicie, ne întrebăm de câți ani lumină vor avea nevoie autoritățile județene ca să rezolve la fața locului problema alunecărilor de teren din Arefu? Alunecări care riscă să se agraveze odată cu trecerea timpului și în eventualitatea unor ploi abundente.

Așteptăm o reacție publică din partea prefectului de Argeș sau a șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență, colonelul Ion Popa.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3