New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

Amendă de 2000 de euro pentru parcarea pe locurile persoanelor cu handicap

Polițiștii, cu ochii pe șoferii din parcările hipermarketurilor!

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Chiar dacă sunt proprietate privată, drumurile de acces către magazinele mari sau parcările acestora sunt, de fapt, drumuri publice și acolo se aplică toate regulile stabilite de Codul rutier pentru circulația pe astfel de drumuri.

Mai exact, atunci când conduc prin astfel de zone, șoferii trebuie să respecte indicatoarele și marcajele întâlnite acolo, practic, să țină cont de toate prevederile stabilite pentru circulația pe drumurile publice.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Apoi, în cazul unui accident ușor, se poate încheia o constatare amiabilă de accident, metodă ce îi scutește pe cei doi șoferi implicați de intervenția poliției și de sancțiuni suplimentare. Și în aceste cazuri, șoferii sunt despăgubiți de asigurători.

Apropo de sancțiuni, potrivit Legii 448/2006, polițiștii îi pot amenda chiar și în parcarea marilor magazine pe cei ce ocupă fără să aibă acest drept un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități.

Concret, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 la 10.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

De constatarea contravenției și aplicarea amenzii amintite se ocupă agenții de circulație sau personalul de control cu atribuții în acest sens, după cum mai scrie în lege.

Foto: arhivă

555×222 grota rece

Comentarii

9 comentarii

  • Costel spune:

    Întotdeauna la Carrefour, Auchan, Jumbo etc, locurile pentru persoane cu dizabilități sunt ocupate primele de conducători ( a se citi cocalari) leneși sau smecheri.
    Dacă se dădeau amenzi pe acest subiect nu cred ca mai găseam ca de fiecare data locurile ocupate. Nu a existat nici măcar o data sa fi fost libere. Deci știrea este la mișto, iar aplicarea legii și mai la mișto.

  • Dan spune:

    Facem pariu ca nu se schimba nimic, nici de azi inainte? Sunt putine centre comerciale care blocheaza accesul pe aceste locuri, in general conducerea lor nu e interesata de astfel de aspecte. Asa ar merita cei care parcheaza pe locurile pentru handicapati, dar … slabe sperante ca se schimba ceva. In Romania inca exista mentalitatea (gresita) ”cine poate oase roade…”

  • Lupascu Constantin spune:

    Cand apare un cocalar tremura chilotii pe militian!

  • Cris spune:

    Primaria condusa de mafia PSD ca si sefii Militiei sant mana in mana cu infractorii !Asta e praf in ochi…Majoritatea militienilor doar ai protejeaza si informeaza pe infractori ,sa nu pice din greseala cumva …la vreo actiune „de ochii prostilor” !Azi am dus pe Sf Vineri un generator la reparat si fiind greu chiar aveam nevoie 10 min de acel loc de parcare langa trotuar rezervat firmei.Pai ce credeati ca era liber?Alte masini stationeaza linistite….Alesii si cei care trebuie sa controleze asteapta „sesizari” ei stand linistiti la baute ,cafele,curve ori pe net prin masinile din dotare,arzand gazul pe loc cu AC ul pornit pt o navigare comoda pe net….Vai de tara asta de votanti idioti !

  • Anonim spune:

    Ați văzut ce ML-uri, S-uri, C-uri au persoanele cu handicap? Ajungi să-ți dorești să nu ai jumătate de creier doar să poți parca în ușa magazinului o asemenea mașină. Polițiile nu văd nimic când patrulează și când le atragi atenția îți răspund că sunt în misiune. Ce pretenție să mai avem când nu au un sonometru pentru mașinile tunate care se dau pe Centru la miezul nopții!? Poate nici pixuri nu primesc pentru completarea unei amenzi.

  • Vas spune:

    Unde ati vazut asa multe persoane cu handicap dand buluc in supermarketuri cu masini proprii?
    Atata tevatura, pe niste locuri utilizate de nimeni de drept
    Aici e Romania, nu e asa aglomeratie de persoane cu handicap
    In alte tari posibil
    Aici clar nu
    Asa ca lasati lumea sa parcheze, si reduceti la un sfert aceste locuri rezervate….
    Pur si simplu nu sunt corelate cu realitatea

  • Anton spune:

    Paznicii de la magazine nu au atribuții și pe zona parcării? Vina este și a proprietarului parcării pentru complicitate la încălcarea legii. Cate amenzi ați văzut lăsate sub ștergător pentru ocuparea a două locuri, parcarea în dreptul ușilor de urgență?

  • CrazyLegs spune:

    @Vas
    Uite, inainte sa spui ceva, iti recomand sa citesti legea mentionata in textul articolului.
    Si daca ai curiozitatea, sa-l intrebi pe Google cate persoane cu dizabilitati sunt in Romania. Si sa te gandesti, ca esti om matur, rational, ca si oamenii acestia au dreptul sa traiasca, sa se deplaseze, sa vina la cumparaturi. Nu neaparat cu masina proprietate personala. Sunt oameni ca si tine, nu uita. Daca citesti legea, o sa intelegi, ca oricum imaginatie nu prea ai. Si mai gandeste-te ca nimeni nu e scutit de necaz, si oricine poate deveni persoana cu dizabilitati. Chiar si tu. Acum vezi si cate categorii de dizabilitati exista, ca te banuiesc destul de neinformat cat sa crezi ca dizabilitate inseamna doar sa nu ai un picior.

  • adi spune:

    @CrazyLegs – Tot respectul

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90