930×122 POSADA 5

amenzi

Amendă de 4.500 de lei și până la 3 ani fără permis dacă faci asta

Pentru aceste fapte șoferii riscă amendă de 4.500 de lei. Pot rămâne fără permis pe o perioadă până la 3 ani!

Citiți și: Șoferii au motive să fie furioși!

Codul Rutier s-a schimbat considerabil la începutul anului 2022 și a majorat considerabil sancțiunile privitoare la un gest banal pe care mulți șoferi îl fac fără să știe.

Astfel, conducătorul de vehicul care traversează linia de cale ferată în afara pasajului de nivel riscă inclusiv arest contravențional pe un termen de 15 zile. Și asta în situația în care, în România, sunt o mulțime de căi ferate dezafectate, care deserveau vechile fabrici comuniste, dar pe care nimeni nu le-a demontat. Și tot căi ferate sunt considerate, așa că te poți trezi oricând sancționat.

Citiți și: Ce se întâmplă cu șoferii care frânează brusc în fața radarelor!

Mai exact, în această situație șoferul riscă o amendă între 3.000 – 3.750 lei sau muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 20 la 30 de ore. Șoferul poate primi arest contravențional pe un termen de 15 zile, în toate cazurile cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de 6 luni.

Încălcarea de către conducătorul de vehicul a dispoziţiilor art. 237.1 şi 237.2 (Încălcarea de către conducătorul de vehicul a regulilor de traversare a liniei de cale ferată prin pasajul de nivel), care a generat riscul producerii unui accident de circulație, riscă o amendă de  3.750 – 4.500 sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 40 la 60 de ore.

Şi în această situaţie şoferul poate primi arest contravențional pe un termen de 15 zile, în toate cazurile cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani.

Foto descriptiv

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 pe 90 Costache