Donaris 930 x 122

albeștii de argeș

AMENZI ȘI CONFISCĂRI ÎN ARGEȘ. HOȚI DE LEMNE, PRINȘI DE POLIȚIȘTI

Amenzi și confiscări în Argeș. Hoți de lemne, prinși de polițiști. Pe parcursul ultimelor 48 de ore, polițiștii argeşeni au acționat pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au prins 16 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 și 51 de ani, care au tăiat sau transportat fără documente legale material lemnos pe drumurile publice cu atelaje şi mijloace auto.

Citiți și: Argeș. S-a dat drept polițist și a cerut șpagă unei femei

Polițiștii au dat 16 amenzi, în valoare totală de 58.000 de lei.

Totodată, au confiscat o cantitate de 23 de metri cubi de material lemnos de diverse esenţe, pe care au predat-o ocoalelor silvice competente.

Citiți și: Atenție! Amenzi uriașe pentru aceste fapte!

Exemplu

Poliţiştii din Albeştii de Argeş și jandarmii au prins 4 bărbaţi, cu vârste între 18 şi 50 de ani, care transportau fără documente legale material lemnos pe drumurile publice cu un tractor şi trei autoutilitare.

Au fost amendați cu 15.000 de lei. De asemenea, polițiștii și jandarmii au confiscat aproape 7 metri cubi de material lemnos, predați ulterior Ocolului Silvic Curtea de Argeş.

Remintim că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma de proprietate a terenului de pe care provin arborii. Deţinerea ori transportul fără forme legale de material lemnos se sancţionează cu amendă între 3.000 şi 10.000 de lei.

De asemenea, materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau confiscă și, în funcţie de împrejurările depistării, pot fi confiscate şi mijlocul de transport şi uneltele folosite la tăierea materialului lemnos. (Foto: Arhivă – descriptiv) 

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3