930 x122 grota rece

amenzi

ANAF, ANUNȚ PENTRU ȘOFERI

ANAF, anunț pentru șoferi. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș face precizări în ceea ce privește legea prin care a fost mărită de la 48 de ore la 15 zile perioada în care o amendă rutieră și alte amenzi pot fi plătite la jumătate din valoarea lor (AICI, subiectul pe larg).

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

“Începând din data de 24 august 2018, prin Legea nr. 203/20.07.2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale, publicată în M.O. nr. 647/25.07.2018, se modifică unele prevederi ale O.G. nr. 2/12.07.2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, după cum urmează:

-termenul achitării a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ s-a extins de la „cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia”, la „cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal”.

Citiți și: Schimbare majoră privind amenzile de circulație!

Comunicarea procesului-verbal se face astfel:

-prin poştă, cu aviz de primire.

-prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal, semnat de cel puţin un martor.

Procesul-verbal de constatare a contravenţiei este titlu de creanţă şi înştiinţare de plată.

Lipsa uneia dintre menţiunile privind numele şi prenumele agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod, iar, în cazul persoanei juridice, lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.

Prevederile Legii nr. 203/20.07.2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale se aplică inclusiv în relaţia ANAF-contribuabili”, informează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș, citând Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). (Sublinierile aparțin redacției) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90