930×122 CAPRA 5

ROVINIETE

Anunț important de la CNAIR privind rovinietele!

Anunț important de la CNAIR privind rovinietele!

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) recomandă șoferilor să verifice cu atenție datele pe care le furnizează la plata rovinietei sau a taxei de pod, deoarece, în cazul înscrierii unor date greșite, ele pot fi corectate de autoritate, dar dacă, între timp, au fost emise amenzi pentru circularea fără plata acestor taxe, cei sancționați vor trebui să se adreseze instanțelor pentru anularea lor.

CNAIR adresează șoferilor rugămintea de a verifica cu atenție datele de identificare ale vehiculelor înainte de achitarea rovinietei sau a taxei de pod, indiferent de modul în care se face acest lucru, adică prin SMS, în punctele de distribuție, prin terminale asistate ori neasistate, portaluri sau aplicații destinate telefoanelor mobile.

Citiți și: ”Benzinarii” nu se mai satură! Șoferi revoltați!

Motivul principal este faptul că datele înscrise greșit pot fi modificate relativ ușor de CNAIR, în urma unei solicitări din partea șoferilor, dar anularea unei eventuale amenzi pentru neplata rovinietei sau a taxei de pod nu mai este de competența autorității, acest lucru putând fi făcut doar la tribunal.

Atenționarea CNAIR vine în contextul în care, de la începutul anului, au fost înregistrate peste 500 de solicitări de corecție a numerelor de înmatriculare. Cele mai multe dintre solicitări au fost făcute după ce șoferii au primit amenzile acasă.
Potrivit CNAIR, cel mai des întâlnite erori au fost inversarea cifrelor aferente numărului de înmatriculare a vehiculului (de exemplu, 89 în loc de 98) și scrierea greșită a unui caracter din combinația de trei litere aferentă numărului de înmatriculare (de pildă, AFA în loc de APA).

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3