930×122 CAPRA 5

amenzi

ARGEȘ: CAMIOANE ÎNCĂRCATE CU LEMNE, OPRITE ÎN TRAFIC

În perioada 14-20 aprilie 2020, poliţiştii argeşeni, specialiști ai Gărzii Forestiere Ploiești și ai Direcției Silvice Argeș și personal silvic cu atribuții de control/pază au prins 15 indivizi care au tăiat sau transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Citiți și: Controale severe și amenzi! Numeroase nereguli la Spitalul de Pediatrie Pitești

Cei 15 au vârste cuprinse între 18 și 56 de ani.

Toți au primit amenzi, valoarea totală a acestora ridicându-se la 40.000 de lei.

Citiți și: Argeș. Ce s-a ales de băiatul de 20 de ani dispărut ieri

Au fost confiscați 15 metri cubi de lemn de foc de diverse esenţe, cantitate care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Un caz este al unui șofer de 43 de ani din comuna Rucăr, care transporta în zona Voineşti material lemnos cu un autocamion cu remorcă. În urma evaluării cantității de lemn aflat în mijlocul de transport, evaluare făcută de un specialist silvic, s-a stabilit că autocamionul şi remorca aveau 5,7 mc de material lemnos în plus față de cantitatea înscrisă în avizele de însoțire.

Bărbatul a primit o amendă de 6.000 de lei, iar diferența de material lemnos a fost confiscată valoric.

Un alt exemplu este al unui șofer de 46 de ani din comuna Bughea de Sus prins în comuna Pietroșani în timp ce transporta fără documente legale material lemnos cu o autoutilitară.

Mai mult, bărbatul nu avea asupra sa documentele prevăzute de legislația referitoare la circulația pe drumurile publice, dar nici declarație pe propria răspundere cu privire la deplasarea justificată în afara domiciliului.

A primit 3 amenzi: una de 2.000 de lei pentru lipsa declarației pe proprie răspundere, una de 1.000 de lei pentru contravenția silvică și o alta de 870 de lei pentru abaterea cu privire la circulația pe drumurile publice.

Materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Domneşti. (Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3