New Profesional Consult 930 x 122

firme

Argeș: Firme amendate pentru muncă la negru

Activitatea de  control desfăşurată de ITM Argeş în luna IUNIE 2022

Activitatea de control se prezintă astfel:

Citiți și: Săptămâna de lucru de 6 zile devine realitate!

– nr. de controale efectuate: 295

– nr. de sancțiuni aplicate: 133

Citiți și: Investiții de top! Firma care a surprins în județ

– valoare totală amenzi: 595.500 lei

În domeniul Relaţiilor de muncă

S-au efectuat un număr de 156 de controale, s-au aplicat  64 de  sancţiuni, din care amenzi în valoare totală de 481.000 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe:

– comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto, panificatie.

Principalele deficiențe constatate:

-primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neacordarea indemnizației în cazul în care angajatorul își întrerupe temporar activitatea cu menținerea raporturilor de muncă, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractul individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime.

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în     luna   iunie  2022,  ITM Argeş a efectuat un număr de 156 de controale.

Astfel, la 19 angajatori sancționați, au  fost  identificate ca  prestând  muncă  nedeclarată  un număr de 37  persoane. Valoarea amenzilor aplicate este de 440.000  lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

În baza Legii nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate  139 controale. Au fost aplicate 69 sancțiuni,  din care 29  amenzi, valoarea totală a acestora fiind de  114.500 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:

– construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, distribuție mărfuri, morărit și panificație, confecții textile,  comerț.

 

Eurial 555 x222

Comentarii

Un comentariu

 • Valentin Stan spune:

  Draga Stat,

  Ma puteti ajuta cu o nelamurire?

  De ce eu ca angajat, direct vizat de datele personale ale mele din Revisal, nu le pot vedea?
  De ce secretara, patronul, amanta patronului SC Nimeni SRL poate vedea si opera datele mele din Revisal in timp ce eu nu am acces la ele decat daca ma duc la AJOFM unde sunt privit cu sila?

  De unde stiu eu daca angajatorul meu ma tine la „negru”, de unde stiu eu ca sunt angajat? Daca pot contribui la Bugetul local / national prin ghiseul.ro, nu ar trebui sa existe si angajatul.ro?

  Multumesc anticipat pentru raspuns!

  Cu mult mai putin respect,
  Un anonim.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3