930 x122 grota rece

anexe

ARGEȘ: OBICEI PERICULOS, OAMENI RĂNIȚI

Argeș: Obicei periculos, oameni răniți. Peste 10 incendii de vegetație uscată și mărăciniș s-au produs în Argeș în ultimele 48 de ore, ne informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului.

Citiți și: ISU Argeș angajează! Ce posturi sunt disponibile

Pompierii au intervenit în municipiile Câmpulung și Curtea de Argeș și în comunele Călinești, Bogați, Dobrești, Berevoești, Căteasca și Pietroșani.

Suprafața totală afectată a depășit 10 hectare de vegetație uscată, dar incendiile au afectat și anexe gospodărești și 10 metri liniari de gard din lemn.

Citiți și: Argeș: Tineri grav răniți! O șoferiță, impact puternic cu o autospecială

Toate incendiile au fost generate de ”utilizarea focului deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, ne precizează ISU Argeș. Cu alte cuvinte, de vină este prostul obicei al proprietarilor de terenuri de a le curăța în acest fel de resturi vegetale.

După cum am atenționat în repetate rânduri, fenomenul e scăpat de sub control. Potrivit unui raport al ISU Argeș, în perioada 1 ianuarie-24 martie 2019 pompierii argeșeni au intervenit pentru stingerea a 365 (!) de incendii de vegetaţie (o medie de 4,4/zi!). Numărul este mai mare cu 575% (!) faţă de trimestrul I al anului trecut, atunci când s-au produs doar 54 de incendii de vegetaţie.

În unele situații, incendiile s-au extins la clădiri, ba chiar au rănit oameni, fiind nevoie și de intervenția de urgență a echipajelor SMURD.

Pentru stoparea fenomenului, ISU Argeș propune o măsură mult mai severă decât amenda. Amănunte, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3