NOR CURIER 930X122

accidente

ARGEȘ: POLIȚIA RUTIERĂ TAIE ÎN CARNE VIE. PIETONII, PRINCIPALII VINOVAȚI

Argeș: Poliția Rutieră taie în carne vie. Pietonii, principalii vinovați. În anul 2018 polițiștii rutieri argeșeni au participat la 1.550 de acțiuni organizate pe raza județului. Lunar, pe parcursul a două săptămâni, activitățile au fost organizate în sistem integrat Poliție Rutieră – Ordine Publică.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Cu ocazia acțiunilor, anul trecut au fost constatate peste 400 de infracțiuni, au fost date peste 54.000 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute peste 5.300 de permise de conducere și retrase peste 2.100 de cerificate de înmatriculare.

Numărul accidentelor grave produse în Argeș anul trecut a scăzut cu 15% față de 2017. Totodată, a scăzut cu 26% numărul persoanelor rănite grav în urma accidentelor rutiere.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Principalele cauze ale producerii accidentelor de circulație în Argeș sunt (în ordine) indisciplina pietonală, viteza excesivă și neadaptată la condițiile de drum și neacordarea de către șoferi a priorității de trecere pentru pietoni.

Datele sunt incluse în raportul de activitate aferent anului 2018 prezentat de conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90