NOR CURIER 930X122

arhierei

Argeș: Puhoi de lume la Mănăstirea Slănic!

Trei înalți arhierei, în Argeș

Citiți și: Incendiu de amploare. Mănăstire în flăcări

În acest an, Sărbătoarea Rusaliilor (Cincizecimea) este prăznuită în calendarul ortodox pe 12 și 13 iunie, fiind cunoscută și sub numele de Pogorârea Duhului Sfânt.

Cu acest prilej, astăzi vor fi momente speciale la Mănăstirea Slănic, cunoscută și sub numele de Taborul Argeșului.

Citiți și: UPDATE: INCENDIU LA MĂNĂSTIRE

Peste 4.000 de credincioși vor fi prezenți.

Astfel, azi, de sărbătoarea Sfintei Treimi, la ora 9:00, în incinta Mănăstirii Slănic, Argeș, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, va oficia, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și cu Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, slujba de sfințire a bisericii cu hramurile Sfânta Treime și Nașterea Maicii Domnului, urmată de Sfânta Liturghie, ținută în altarul de vară al lăcașului monahal.

Despre schitul Slănic din comuna Aninoasa, tradiţia spune că a fost întemeiat de voievodul Vlad Ţepeş. Prima atestare documentară a aşezământului este însă ceva mai recentă, datând din 1679.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90