EcoMoto 930×122

corbi

PROIECT PENTRU FACILITAREA ACCESULUI LA MĂNĂSTIREA CORBII DE PIATRĂ

Autoritățile au dat startul procedurilor de achiziție publică pentru îmbunătățirea accesului la unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Argeș: Mănăstirea Corbii de Piatră din comuna Corbi.

Citiți și: Argeș. Un om de 70 de ani s-a luptat cu ursul pentru a-și apăra gospodăria!

Până pe 28 mai 2020 firmele constructoare interesate sunt așteptate să își prezinte ofertele tehnice și de preț pentru reabilitarea drumului comunal 4 din Corbi (strada Mănăstirii) și pentru amenajarea unei parcări aferente mănăstirii.

Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la 1.069.826 de lei, fără TVA.

Citiți și: O NOUĂ SALĂ DE SPORT ÎN ARGEŞ

Termenele de execuție vor fi stabilite ulterior desemnării firmei care va realiza investiția.

Mănăstirea Corbii de Piatră (prima mănăstire de călugăriţe atestată documentar la noi în ţară) este un ansamblu parţial rupestru care datează din secolul al XIV-lea, situată la 400 de metri de centrul comunei Corbi, pe malul stâng al râului Doamnei.

Biserica mănăstirii a fost săpată în peretele masiv de stâncă, înalt de circa 30 de metri şi lung de 14,5 metri. Aceasta este deosebit de valoroasă nu numai prin felul în care a fost implantată în stâncă, ci şi prin pictura care o împodobeşte, despre care specialiştii afirmă că este realizată în cea mai pură tradiţie bizantină, datând din secolul al XIV-lea. Sfântul lăcaş era cunoscut în vechime sub numele de ”Schitul din Jghiab”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90