NOR CURIER 930X122

miercurea alarmelor

Argeș: Sună alarmele în tot județul!

În data de 01.03.2023, începând cu ora 10:00, va avea loc exercițiul de alarmare publică, denumit generic “MIERCUREA ALARMELOR”.

Citiți și: Argeș: Răsună alarmele în tot județul!

ISU Argeș transmite:

„Nu intra în panică, fiind doar un exercițiu, dar trebuie să cunoști semnificația semnalelor de alarmare și măsurile care trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Citiți și: VREMEA SEVERĂ ANULEAZĂ MIERCUREA ALARMELOR

Două surse de informare rapidă sunt platforma https://fiipregatit.ro și aplicația DSU.

Semnalele de alarmare acustice a populației, instituțiilor publice și operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană și încetarea alarmei.

Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

a) Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.

b) Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.

c) Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.

d) Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 1 minut.”

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3