EcoMoto 930×122

autobuze

AȘA VOR ARĂTA? AUTOBUZE ELECTRICE ÎN PITEȘTI

Așa vor arăta? Autobuze electrice în Pitești. După cum v-am informat, Primăria Pitești vrea să cumpere pentru Publitrans, cu bani europeni, 25 de autobuze electrice. Amănunte, AICI.

Citiți și: E oficial! Autobuze Publitrans la Argeș Mall

Firma producătoare va fi aleasă în urma viitoarelor proceduri legale de achiziție. O variantă ar putea fi autobuzul polonez Solaris Urbino E12 (foto). Autobuzul se află în aceste zile în teste în Oradea. Timp de o săptămână, orădenii vor putea circula gratuit cu acest autobuz. Un astfel de test va fi și în Pitești, la o dată pe care o vor stabili Primăria și reprezentanții producătorului.

Declarat “Autobuzul anului 2017 în Europa”, Solaris Urbino E12 are o capacitate de 30 de locuri pe scaune și o capacitate totală (inclusiv cu locurile în picioare) de 70 de locuri. Cu podea joasă și aer condiționat, extrem de silențios, autobuzul are trei modele de lungime: de 9, 12 și 18 metri – ultimul, modelul articulat).

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Citând surse oficiale, presa orădeană scrie că prețul de pornire al unui astfel de autobuz ar fi între 400.000 și 450.000 de euro. Costul de exploatare s-ar situa la jumătate din costul de folosire a unui autobuz care funcționează cu combustibil lichid. Nu emite noxe, fiind integral electric, potrivit sursei citate.

Autobuzele Solaris Urbino E12 circulă în orașe din Polonia, Germania și în special Finlanda.

Amintim că municipalitatea piteșteană a cumpărat în anul 2015 de la aceeași firmă poloneză Solaris un număr de 70 de autobuze “clasice”. AICI puteți citi detalii. (Sursă foto: bihon.ro și jurnalbihorean.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3