930 x122 grota rece

zile libere

Asta da minivacanță! 1, 8 și 9 mai, LIBER!

În Republica Moldova, elevii şi bugetarii vor sta acasă în zilele de 1 mai, 8 mai și 9 mai.

Citiți și: Nu se face școală! Acești elevi din România nu sunt obligați să participe la cursuri

Acestea sunt cele trei zile libere declarate oficial, însă ziua de luni – 8 mai, va trebui recuperată sâmbătă, pe 13 mai.

Potrivit ziarulnational.md, guvernul de la Chişinău a declarat, la finalul anului trecut, ziua de 8 mai 2023 drept zi de odihnă. Zilele de 1 şi 9 mai sunt cu roșu în calendar.

Citiți și: Mai multe zile libere! Ei sunt angajații norocoși

Decizia a fost luată reieşind din faptul că în 2023 mai multe zile de sărbătoare nelucrătoare, stipulate în Codul muncii, cad în zile de odihnă.

Românii se bucură și ei de un weekend prelungit, ziua de 1 mai fiind zi liberă nelucrătoare.

Următoarele zile libere vor fi pe 1 și 2 iunie 2023, care pică joi și vineri. Elevii sunt obligați să recupereze ziua de 2 iunie declarată liberă de Guvern, până în 30 iunie, deși vacanța de vară 2023 începe pe 17 iunie.

3 și 4 iunie sunt zile de weekend, duminică fiind sărbătoarea Rusaliilor, iar data de 5 iunie, luni, este, din nou, liberă, fiind a doua zi de Rusalii.

Foto descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90