New Profesional Consult 930 x 122

bani

Atenție! Dacă nu faci asta riști să pierzi o grămadă de bani!

Atenție! Dacă nu faci asta riști să pierzi o grămadă de bani!

Citiți și: Adio! Acest tip de pensie DISPARE!

Guvernul intenționează să modifice semnificativ, printr-o Ordonanță de Urgență(OUG), legislația în domeniul pensiilor administrate privat.

Una dintre schimbări a trecut aproape neobservată, deși are o importanță semnificativă, mai ales pentru moștenitorii celor care cotizează în prezent în sistemul de pensii private.

Citiți și: 2.000 de lei pentru tinerele mame!

Astfel, o modificare despre care s-a vorbit mai puțin este eliminarea termenului de prescripție în cazul participanților care mor înainte de a ajunge să încaseze pensie privată. Puțină lume știe că, în acest moment, dacă moștenitorii nu revendică dreptul la plata activului personal al celui decedat într-o perioadă de până la 3 ani, respectivul activ va intra în proprietatea fondului și se va împărți între ceilalți paritcipanți la sistem.

”Drepturile cuvenite în calitate de beneficiar și nerevendicate în termenul general de prescripție de 3 ani devin resurse financiare ale fondului, distribuindu-se în mod proporțional tuturor participanților fondului în prima zi lucrătoare ulterioară datei împlinirii termenului de prescripție sau în ziua imediat următoare zilei în care administratorul a luat cunoștință de împlinirea termenului general de prescripție.”, arată norma 27 emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

În termeni simpli, aceasta înseamnă că dacă timp de trei ani după decesul participantului moștenitorii săi nu revendică activul, atunci aceștia pierd dreptul la respectiva moștenire.

Trebuie amintit și că sistemul nu avantajează oricum moștenitorii contributorilor decedați, întrucât aceștia nu vor beneficia de plata efectivă a sumei acumulate în cont ci de un transfer al activului celui decedat în contul de pensie privată al moștenitorului. Practic, moștenitorul nu va avea acces la banii moșteniți decât în momentul în care va ieși el însuși la pensie, dacă apucă acel moment.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3