EcoMoto 930×122

autostrada pitești - craiova

AUTOSTRADA PITEȘTI – CRAIOVA, ÎNCĂ UN PAS

Autostrada Pitești – Craiova, încă un pas. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) licitația deschisă pentru desemnarea firmei sau a asocierii de firme care va revizui studiul de fezabilitate (SF) și care va elabora proiectul tehnic (PT) pentru viitoarea autostradă Pitești – Craiova (125 de km).

Citiți și: Breaking. Anunțul momentului: Drum Expres între Pitești și Mioveni

Durata de 24 de luni a contractului pune sub semnul întrebării termenul (anul 2020) anunțat de ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, pentru finalizarea autostrăzii. Practic, dacă lucrurile vor merge șnur și licitația nu va fi contestată (lucru greu de crezut având în vedere antecedentele din domeniu), ar mai rămâne doar doi ani, 2019 și 2020, în care să se rezolve licitația pentru desemnarea firmei care va construi autostrada și în care firma respectivă să o și construiască. Compania are, așadar, la dispoziție 4 ani în care să ducă la bun sfârșit două contracte: contractul de proiectare (în cazul căruia licitația a fost lansată acum) și contractul de execuție a celor 125 de km (în cazul căruia licitația va fi lansată ulterior).

Potrivit anunțului de participare din SEAP, valoarea estimată a licitației pentru SF și PT este de minimum 39,4 milioane de lei și de maximum 46,5 milioane de lei, sume fără TVA. În euro, cu tot cu TVA, este vorba despre minimum 10,5 milioane de euro și de maximum 12,4 milioane de euro. Diferența dintre cele două sume reprezintă cheltuieli suplimentare pe care CNAIR le poate face în caz de nevoie.

Citiți și: Restricție de trafic, trei săptămâni, pe un drum foarte important

„Autoritatea Contractantă (n.r. – CNAIR) optează pentru achiziționarea ulterioară de noi servicii similare de la ofertantul a cărui ofertă va fi declarată câștigătoare în cadrul prezentei proceduri de achiziție publică, în cuantum de 7.165.320,46 de lei fără TVA, valoarea reprezentând 20% din valoarea estimată a contractului.“, se arată în anunțul Companiei.

Durata contractului se ridică la 24 de luni, iar termenul de depunere a ofertelor este foarte scurt: 12 ianuarie 2017. Dacă procedura nu se va prelungi din cauza unor posibile clarificări sau contestații ale caietului de sarcini, CNAIR ar trebui să comunice câștigătorul licitației cel mai târziu pe 6 februarie anul viitor. Contestații pot apărea și după anunțarea firmei câștigătoare. (Sursa: http://www.gds.ro/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/)  

Alte detalii despre proiectul autostrăzii Pitești – Craiova, AICI.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90