930×122 CAPRA 5

camere de supraveghere

Avantaje majore ale sistemelor de supraveghere

AVANTAJE MAJORE ALE SISTEMELOR DE SUPRAVEGHERE

Una din cele mai bune modalităţi de a-ţi proteja afacerea şi angajaţii de fraude şi incidente este să instalezi camere de supraveghere şi un sistem video performant pentru birou.

Citiți și: ,,Oprești, primești amenda acasă. O cameră costă 6.000 de €!”

Sistemele de supraveghere au mai multe funcţii şi beneficii. Descurajează furturile şi furnizează imagini concludente cu infractorii, previn hărţuirile fizice şi chiar pot creşte productivitatea în firma ta, iar acestea sunt doar câteva dintre avantaje.

Vom vedea câteva dintre cele mai mari beneficii ale sistemelor de supraveghere performante.

Citiți și: Exclusiv. Pitești: Medic revoltat: „Devenim actori de filme X..”
CREEAZĂ SENTIMENTUL SECURITĂŢII

Când instalezi un sistem de supraveghere, de fapt iei măsuri pentru a-ţi proteja afacerea şi, odată cu această protecţie, dobândeşti un sentiment de securitate şi linişte. Tu şi angajaţii tăi veţi putea lucra fără să vă faceţi griji pentru furturi şi intrări prin efracţie, ceea ce va reduce considerabil stresul la locul de muncă.

De asemenea, oamenii îşi vor face mai puţine griji în legătură cu hărţuirea fizică sau alte incidente care pot fi soluţionate obiectiv în baza imaginilor capturate de sistemul de supraveghere. Desigur, acest lucru îi va crea un sentiment de siguranţă, reduce strasul şi angajaţii vor lucra mult mai relaxat şi mai eficient.

CREŞTE PRODUCTIVITATEA

Atunci când angajaţii ştiu că sunt filmaţi au tendinţa de a pierde mai puţin timp. Statisticile arată că 20% din orele de muncă sunt petrecute rezolvând lucrurile esenţiale, 80% fiind petrecut cu lucruri de mică importantă sau fără valoare. Dacă ai instalat camere de supraveghere ai posibilitatea de a urmări activitatea angajaţilor şi vei putea mustra şi preveni pierea flagrantă de timp.

Totodată, dacă vei observa că un angajat se străduieşte la locul de muncă, vei putea să îl recompensezi în mod adecvat, făcându-l să se simtă apreciat şi sporindu-i convingerea că merită să îşi dea interesul când lucrează.

Imaginile pe care le captezi vor fi utile şi pentru resurse umane şi instruire pentru prevenirea accidentelor şi protecţia la locul de muncă.

Atenţie, însă! Atunci când instalezi sisteme de supraveghere trebuie să ai grijă să nu încalci dreptul la confidenţialitate a angajaţilor, iar vizualizarea înregistrărilor ar trebui realizată doar pentru a clarifica diverse situaţii. Angajaţii tăi vor aprecia faptul că sunt protejaţi, dar şi respectaţi.

DOVEZI CONCLUDENTE PENTRU HR

Poţi să fii sigur că nu se raportează toate cazurile de hărţuire de la locul de muncă. Sistemele de supraveghere, însă, oferă dovezi incontestabile pentru aceste evenimente şi afişează ora şi data. Dacă este un sistem mai performant, se pot face înregistrări audio.

Astfel, sistemul de supraveghere de la birou va permite celor de la HR să analizeze filmările şi să fie imparţiali şi obiectivi în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. În plus, acestea oferă dovezi solide şi incontestabile care permit tratarea decisivă a situaţiilor.

SCADE RATA INFRACŢIUNILOR

Atunci când ştiu că sunt supravegheaţi video, oamenii ştiu că vor exista dovezi incontestabile pentru ceea ce au făcut şi vor evita infracţiunile de orice fel. Astfel, camerele de supraveghere ajută la prevenirea infracţiunilor, descurajează furturile şi vandalismul.

Alege să îţi protejezi şi tu angajaţii şi afacerea instalând camere de supraveghere la locul de muncă!

Sursa foto: pexels.com

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90