New Profesional Consult 930 x 122

cnair

CNAIR: DRUM EXPRES PE RUTA PITEȘTI – BRAȘOV

CNAIR: Drum expres pe ruta Pitești – Brașov. Master planul general de transport al României, elaborat în urmă cu câțiva ani, prevede și drum expres pe ruta Pitești – Mioveni – Câmpulung Muscel – Rucăr – Bran – Râșnov – Brașov.

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

Astăzi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a depus aplicația de finanțare pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție pentru „drum expres Pitești – Brașov, sector Pitești (A1 centura Pitești) – Mioveni (centura Sud) – etapa 1”.

CNAIR cere finanțare nerambursabilă europeană prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Citiți și: Restricție de trafic, trei săptămâni, pe un drum foarte important

„Valoarea totală a proiectului este de 3.708.129,28 de lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 2.663.731,82 de lei, 15% contribuția proprie – 470.070,32 de lei, restul de 574.327,14 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata proiectului: 20 de luni”, informează CNAIR.

Un drum expres presupune, printre altele, câte două benzi de circulație pentru fiecare sens de mers; existența unui spațiu median care să separe sensurile de circulație și să limiteze astfel riscul de accidente; lipsa intersecțiilor directe cu nicio altă rută de transport, feroviară sau rutieră (intersecțiile se realizează sub formă de poduri sau pasaje); prezența spațiilor de parcare și a spațiilor de odihnă; prezența benzinăriilor și a spațiilor special amenajate ca baze de întreținere; limită minimă de viteză de 50 km/h și, în funcție de teren, limită maximă de viteză de 120 km/h în zone de câmpie și de 80 km/h în zone montane.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90