New Profesional Consult 930 x 122

camere video

CNAIR: FĂRĂ RADARE FIXE!

CNAIR: Fără radare fixe! Camerele CNAIR nu vor funcționa ca radare fixe. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că nu are încheiat niciun protocol cu Poliția Română pentru radare.

Citiți și: Restricții pentru șoferi! Circulație închisă în reprize de câte 20 de minute

“În urma informațiilor apărute în presă, precizăm că nu există un protocol încheiat între CNAIR SA și Poliția Română cu privire la folosirea în regim de radar a camerelor foto/video amplasate pe drumurile publice.

Camerele foto/video care aparțin CNAIR sunt folosite doar pentru identificarea autovehiculelor care circulă pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale fără a deține rovinietă sau care tranzitează podurile dunărene fără a achita tariful de trecere (peaj) ori pentru a identifica situațiile care afectează siguranța circulației”, precizează CNAIR.

Citiți și: DIICOT și Poliția, mega-operațiune! Peste 230 de percheziții în această dimineață!

În luna noiembrie a anului trecut, în presă au apărut informații potrivit cărora rețeaua stradală de camere video de supraveghere ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar putea fi folosită din 2019 și ca radare fixe. Acest lucru ar fi posibil pentru că sistemul funcționează cu ajutorul unor senzori montați în asfalt.

“Un șofer care rulează cu o viteză mai mare decât cea maximă admisă poate fi cronometrat cu radarul fix atunci când roțile din față ale autoturismului ajung la senzorul din asfalt. În continuare, sistemul va calcula timpul parcurs până la următorul senzor, care este situat la 2,5 metri distanță de primul”, scria atunci auto-bild.ro.

În județul Argeș, o astfel de cameră video despre care se spunea că din anul 2019 ar putea fi utilizată și pe post de radar fix este amplasată pe raza comunei Buzoești, pe DN 65A Pitești – Roșiorii de Vede – Turnu Măgurele.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3