Eurial 930 x 122

petrochim

Credit pentru petrochimia pitesteana

Pentru Oltchim Ramnicu Valcea, petrochimia de la Pitesti este de o importanta covarsitoare. De inchiderea acesteia s-a legat, de altfel, si scaderea dramatica a productiei de la Valcea, ca urmare a incetarii livrarii de materie prima de la Pitesti. Tocmai de aceea Oltchim a preluat petrochimia pitesteana pe care acum vrea sa o reporneasca la capacitate totala. Pentru aceasta, insa, are nevoie de fonduri de care poate face rost doar prin credite.

Conducerea Oltchim Ramnicu Valcea a anuntat ca intentioneaza sa obtina finantari in valoare de 150 milioane de euro pentru capital de lucru, in conditiile in care estima ca odata cu functionarea integrata cu petrochimia Arpechim va avea nevoie numai pentru materii prime de circa 60 milioane de euro lunar.

Oltchim a raportat in ultimii trei ani pierderi anuale care s-au cifrat la peste 200 milioane de lei din cauza imposibilitatii de a se alimenta cu materie prima de la Arpechim si ca urmare a functionat timp de circa doi ani la aproximativ 35% din capacitate, potrivit declaratiilor lui Constantin Roibu, care conduce de peste 20 de ani compania.

Conducerea combinatului va mai cere actionarilor sa aprobe contractarea unor alte imprumuturi in valoare de 100 de milioane de euro pentru finantarea investitiilor deja demarate, cat si pentru alte investitii care trebuie efectuate in activitatea de petrochimie, dar si pe platforma de la Ramnicu Valcea.

Oltchim vrea totodata sa inchirieze catre Linde Gas Romania un teren de aproximativ doua hectare din incinta combinatului pe care furnizorul de gaze industriale ar urma sa construiasca o fabrica de oxigen azot care sa alimenteze cu gaze tehnice unitatea de petrochimie de la Arpechim Pitesti.

Kaia 555×222
570×90 MAIA