930×122 CAPRA 5

alimente

CUM SĂ AȘEZI ALIMENTELE ÎN FRIGIDER – 8 SFATURI UTILE

Nu mai păstraţi laptele în raftul de pe uşa frigiderului şi nu mai puneţi pâinea pe frigider! Se pare că până şi aceste mici amănunte pot fi esenţiale pentru prospeţimea şi siguranţa alimentelor. Iată cum trebuie să aranjăm alimentele în frigider și ce condiții trebuie îndeplinite:

Citiți și: Pitești. Lumea le primește GRATUIT în piețe!

1.Pe raftul de sus, acolo unde temperatura are cele mai mici variaţii, așezați brânzeturile, iaurturile şi ciocolata

2.Pe raftul din mijloc trebuie să puneți caserolele cu carne gătită

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

3.Pe raftul de jos, acolo unde avem temperatura cea mai scăzută, puneți cutiile cu lapte, ouăle, caserolele cu fructe de mare și pachetele cu carne crudă.

4.În sertare, acolo unde există un anumit nivel de umiditate, e musai să păstrați verdeţurile

5.Unele fructe şi legume emit etilenă, care poate accelera procesul de degradare a alimentelor, astfel încât ele trebuie păstrate separat, asigurând un nivel redus de umiditate

6.În spaţiile de depozitare amplasate pe uşa frigiderului, acolo unde temperatura este mai ridicată, puteți aşeza sucul de fructe, maioneza, muştarul, sosurile sau murăturile

7.Când puneți carnea în frigider, ea trebuie să aibă ambalajul intact, iar pentru o păstrare îndelungată aceasta trebuie ţinută în congelator

8.Temperatura în frigider trebuie menţinută la 4 grade Celsius, iar în congelator – la aproximativ minus 17 grade. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3