- Publicat de: admin
- 16-09-2014, ora 8:34
- Știri
CUM SĂ AȘEZI ALIMENTELE ÎN FRIGIDER – 8 SFATURI UTILE
Nu mai păstraţi laptele în raftul de pe uşa frigiderului şi nu mai puneţi pâinea pe frigider! Se pare că până şi aceste mici amănunte pot fi esenţiale pentru prospeţimea şi siguranţa alimentelor. Iată cum trebuie să aranjăm alimentele în frigider și ce condiții trebuie îndeplinite:
Citiți și: Aceste persoane pierd jumătate din banii de la stat!1.Pe raftul de sus, acolo unde temperatura are cele mai mici variaţii, așezați brânzeturile, iaurturile şi ciocolata
2.Pe raftul din mijloc trebuie să puneți caserolele cu carne gătită
Citiți și: Mărcile de alimente cel mai des falsificate. Cum facem diferența3.Pe raftul de jos, acolo unde avem temperatura cea mai scăzută, puneți cutiile cu lapte, ouăle, caserolele cu fructe de mare și pachetele cu carne crudă.
4.În sertare, acolo unde există un anumit nivel de umiditate, e musai să păstrați verdeţurile
5.Unele fructe şi legume emit etilenă, care poate accelera procesul de degradare a alimentelor, astfel încât ele trebuie păstrate separat, asigurând un nivel redus de umiditate
6.În spaţiile de depozitare amplasate pe uşa frigiderului, acolo unde temperatura este mai ridicată, puteți aşeza sucul de fructe, maioneza, muştarul, sosurile sau murăturile
7.Când puneți carnea în frigider, ea trebuie să aibă ambalajul intact, iar pentru o păstrare îndelungată aceasta trebuie ţinută în congelator
8.Temperatura în frigider trebuie menţinută la 4 grade Celsius, iar în congelator – la aproximativ minus 17 grade. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)