930×122 CAPRA 5

agricultura

ciolosctin_maracineni04

DANIEL CONSTANTIN: „M-AȘ BUCURA CA DACIAN CIOLOȘ SĂ RĂMÂNĂ COMISAR EUROPEAN”

Vicepremierul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și președinte al Partidului Conservator, declară că Dacian Cioloş ne-ar face cinste în continuare dacă ar fi desemnat din nou comisar european şi că s-ar bucura dacă portofoliul la Agricultură i-ar reveni tot României.

Citiți și: Fenomen alarmant în Argeș!

“M-aş bucura ca portofoliul Agriculturii să îi rămână unui comisar român. Eu cred că Dacian Cioloş a ajutat România, indiferent de cine a fost propus acolo, în această perioadă şi cred că ne-ar face cinste în continuare dacă l-am avea desemnat comisar european. Portofoliul Agriculturii a fost unul valoros şi va fi la fel de important dacă va rămâne în sarcina României. Dacă nu, sigur că sunt şi alte variante, dar aceasta este prima opţiune!”, spune Daniel Constantin.

În ceea ce priveşte numirea preşedintelui Comisiei Europene, Constantin susține că România trebuie să aibă un rol din ce în ce mai activ în instituţiile europene şi, în măsura în care va fi posibil, noua majoritate care se va constitui să facă această numire. “Se discută în aceste zile despre desemnarea viitorului preşedinte al Comisiei Europene. Mă uit în primul rând la ce se întâmplă în România. Desemnarea viitorului preşedinte se va face, înţeleg, de către Consiliu, iar Parlamentul va aproba. Cred că este necesar ca România să aibă un rol din ce ce în ce mai activ în ceea ce înseamnă funcţionarea instituţiilor europene şi ar trebui ca în viitor, în măsura în care este posibil, să încercăm ca Parlamentul să fie cel care propune viitorul preşedinte al Comisiei Europene, la fel cum se întâmplă în orice democraţie. Altfel alegerile europarlamentare nu şi-ar mai avea rostul. Noua majoritate care se constituie ar trebui să facă această desemnare.”, afirmă Constantin.

Citiți și: Ministrul Agriculturii și-a dat demisia!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90