Donaris 930 x 122

agricultura

Revenire la Ministerul Agriculturii! Cine ar veni ministru din partea PSD

Revenire la Ministerul Agriculturii! Cine ar veni ministru din partea PSD

Citiți și: Fenomen alarmant în Argeș!

Liderii PSD se reunesc în ședința Consiliului Politic Naţional, iar conducerea partidului are misiunea de a desemna un nou ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, urmărit penal de către procurorii DNA.

Surse politice au anunțat pentru RomâniaTV faptul că marele favorit este fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, singurul candidat rămas în cursă. Acesta a mai fost ministru al Agriculturii în perioada 4 ianuarie 2017 – 4 noiembrie 2019.

Citiți și: Simona Bucura-Oprescu, mesaj tranșant privind ”azilele groazei”

Senatorul PSD Petre Daea, propus pentru conducerea Ministerului Agriculturi, este membru al partidului de peste 15 de ani şi a mai condus ministerul în 2004, în guvernul condus de Adrian Năstase, fiind considerat un apropiat al acestuia. Inginer agronom de profesie, social-democratul a absolvit Facultatea de Agronomiei din Timişoara, în 1973, iar în perioada 1982-1983 şi-a luat doctoratul în agronomie.

Petre Daea a fost în perioada 1973-1980 inginer stagiar, şef de fermă şi apoi inginer la CAP Siseşti din judeţul Mehedinţi.

Mai târziu, a devenit directorul Direcţiei Generale pentru Agricultura şi Industrie Alimentară (DGAIA) şi şeful adjunct al secţiei pentru probleme de agricultură la Consiliul Judeţean Mehedinţi.

Între 1989-1996 a fost inginer la Staţiunea de Cercetare Producţie Pomicolă din Mehedinţi şi apoi a revenit la DGAIA ca director general din judeţul Mehedinţi, activând în această instituţie judeţeană până în 2002.

Petre Daea a mai ocupat funcţia de ministru al Agriculturii, chiar dacă pentru o perioadă scurtă, iulie-decembrie 2004, în Guvernul Adrian Năstas

El a deţinut, în perioada martie 2002-iulie 2004, funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3