930 x122 grota rece

agricultura

ARGEȘ: MARELE JAF UCIDE! E PRĂPĂD!

În Argeș bilanţul culturilor vegetale afectate de secetă a ajuns la 15.000 de hectare, în special în sudul județului. „Suprafaţa afectată de secetă se poate mări în perioada următoare.”, ne declară Cornel Vasilescu, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Argeş.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

La nivelul întregii țări suprafaţa de terenuri agricole afectată de secetă a ajuns la 350.000 de hectare, potrivit ministrului Agriculturii, Achim Irimescu. Ministrul spune că deşi canalele de irigaţii au fost umplute cu apă suficientă pentru a iriga 385.000 de hectare, doar 35% din cantitatea de apă disponibilă a fost folosită. De ce? Conform sursei citate, fermierii ar evita să folosească irigațiile reclamând preţul ridicat al apei.

Marele jaf din sistemul de irigații ucide acum în județul Argeș mii de hectare de culturi agricole. „În Argeş nu prea există sisteme de irigaţii, cu excepţia celor din zona Topoloveni. Culturile de porumb şi floarea soarelui sunt afectate, dar la grâu nu sunt probleme. Din păcate, sistemele de irigaţii din Argeş – deşi erau energofage – au fost distruse, s-a furat mult… Sperăm să ofere Guvernul despăgubiri pentru amărâţii de fermieri!”, ne precizează Corneliu Vasilescu.

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90