definitivat

profesori_cancelarie

Doar cinci note de 10 la Definitivat în Argeș

Au fost doar 187 de profesori care au reușit să ia nota 10 la proba scrisă de la Definitivat 2021, potrivit datelor anunțate de Ministerul Educației.

Citiți și: Peste 200 de candidaţi la examenul de definitivat, aşteptaţi la Colegiul Odobescu din Piteşti

În total, peste 5.800 au obținut note între 8 și 10, care le asigură promovarea la acest concurs. În Argeș au fost înregistrate doar 5 medii de 10 la Definitivat.

Procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este 72,90%, în creștere cu peste 3,5%, comparativ cu anul trecut (69,17%).

Citiți și: PREMIUL MENTOR PENTRU EXCELENȚĂ. NOMINALIZEAZĂ UN DASCĂL DEVOTAT!

Rezultatele obținute de candidați au fost publicate ora 10:00, de către Ministerul Educației.

Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 5.782 de candidați cu medii între 8 și 10.

Cele mai multe note de 10 au fost obținute de profesorii din:

București – 27
Cluj – 15
Iași – 14
Constanța – 11
Brașov – 9

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică.

Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Foto descriptiv

Fotoliu 1 555×222

Comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441