Donaris 930 x 122

campulung muscel

toxic

DUPĂ PAȘTI, CONTROL LA DEPOZITUL DIN CÂMPULUNG DE DEȘEURI TOXICE

După Paști comisarii Gărzii de Mediu Argeș vor merge din nou la depozitul de deșeuri toxice și nepericuloase de pe fosta platformă ARO din Câmpulung Muscel, depozit în care la începutul lunii octombrie a anului trecut a avut loc un incendiu. Prefectul Mihai Oprescu anunță că verificarea se va desfășura la capătul celor 6 luni, care vor expira în curând, în care autorizația de mediu pentru activitatea de la depozit a fost suspendată și în care firma ce deține amplasamentul trebuia să rezolve deficiențele constatate. Potrivit prefectului, dacă neregulile nu au fost eliminate autorizația de mediu va fi anulată. Proprietar al depozitului este societatea Global Eco Center, din Iași. Imediat după incendiu Garda de Mediu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Fiscul au dat în acest caz amenzi de 130.000 de lei și s-a întocmit și un dosar penal, aflat acum pe rolul Judecătoriei Câmpulung.

Citiți și: S-a dat alarma la un depozit de lângă Pitești!

Amintim că în ceea ce privește cauza incendiului s-a ajuns la concluzia că de vină este un angajat al firmei care deține halele. Acesta ar fi manipulat incorect o perie electrică. În incendiu ar fi ars uleiuri uzate și filtre auto uzate. Cei de la Garda Națională de Mediu au ținut să precizeze că șlamurile de cianuri depozitate acolo se aflau într-o altă hală decât cea în care s-a produs incendiul și că flăcările nu au ajuns la ele. Cantitatea de cianuri s-ar ridica la 35 de kilograme.

În anul 2010 societatea comercială Global Eco Center SRL, cu sediul central în Iași, a obținut autorizație de mediu pentru deschiderea în Câmpulung Muscel a unui depozit, printre altele de colectare și tratare a deșeurilor periculoase și nepericuloase. Autorizația a fost dată de Agenția Regională pentru Protecția Mediului Pitești, instituție condusă atunci, ca director executiv, de Mariana Ionescu. Global Eco Center SRL și-a deschis depozitul pe fosta platformă ARO, într-un spațiu închiriat de la Landmark Management, firma care, cu ani în urmă, a preluat fosta platformă pe care se fabricau cunoscutele mașini de teren.

Citiți și: UPDATE: MISIUNE PIROTEHNICĂ ÎN CÂMPULUNG

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90