Donaris 930 x 122

amenda

E OFICIAL! VESTE PROASTĂ PENTRU ȘOFERI

Veste proastă pentru șoferi. Cine trebuie să dea amenda pentru depăşirea vitezei: poliţistul care face înregistrarea video sau colegii săi care află prin staţie pe cine să oprească? Este chestiunea pe care au lămurit-o judecătorii Curţii Supreme. Decizia completului Înaltei Curţi de Casație și Justiție a fost publicată în Monitorul Oficial.

Citiți și: Pușcărie și amendă uriașă pentru acest comportament în trafic!

Potrivit deciziei nr.4 pronunţată în dosarul nr.3478/1/2016 şi publicată în Monitorul Oficial nr. 168, dacă v-a prins radarul puteţi fi amendaţi nu doar de agentul care constată abaterea, ci şi de colegii lui care vă trag pe dreapta la câţiva kilometri distanţă.

Chestiunea a fost tranşată definitiv în instanţă, aşa că şoferii care plănuiau să conteste la Tribunal amenda primită de un alt echipaj decât cel care a înregistrat viteza nu mai au nicio şansă de câştig.

Citiți și: Șoferii, obligați să reducă viteza! Amenzi uriașe!

Procesul a fost deschis la sesizarea unui avocat din Caraş Severin. Avocatul a susţinut în faţa instanţei că un poliţist care nu a văzut cu ochii lui viteza înregistrată de aparatul radar nu poate amenda un şofer. (…) Judecătorii Curţii Supreme nu i-au dat dreptate avocatului.

„Poliţistul rutier poate încheia procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei pe baza informaţiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc decât acela în care se află poliţistul rutier.”, a decis instanţa supremă.

(…) Mii de şoferi români amendaţi de alţi poliţişti decât cei care au înregistrat viteza contestau an de an aceste sancţiuni. După decizia Curţii Supreme, ei nu mai au nicio şansă de câştig. (Sursa: http://www.digi24.ro/, titlul și editarea: https://epitesti.ro/)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90