930×122 CAPRA 5

aplicatie

EȘTI ȘOFER? ȚI SE PREGĂTEȘTE CEVA

Ești șofer? Ți se pregătește ceva. Șoferii ar putea avea la dispoziție o aplicație informatică de maxim interes. Aplicația ar urma să fie realizată de Ministerul Transporturilor, în parteneriat cu Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Citiți și: Închisoare pentru șoferii care își ,,rezervă” ilegal locuri de parcare!

Aplicația le-ar permite participanților la trafic să afle în timp real, în zona în care se află, folosind telefonul mobil, toate avertizările meteo generale şi de tip nowcasting care anunță vreme severă imediată, vreme care afectează circulația rutieră: ploi torențiale, grindină, vânt puternic, ninsori abundente, polei etc.

Depinde acum de Ministerul Transporturilor când va deveni funcțională aplicația, Administrația Națională de Meteorologie fiind deja pregătită să ofere datele necesare. Autoritățile încă nu au anunțat dacă aplicația va putea fi folosită gratuit sau contra cost.

Citiți și: Restricții pentru șoferi! Circulație închisă în reprize de câte 20 de minute

O aplicație informatică similară a fost lansată ieri de ANM şi Siveco România: aplicaţia Inovagria Meteo le oferă tuturor utilizatorilor interesați  posibilitatea să cunoască în orice moment starea vremii, presiunea atmosferică, umiditatea aerului şi a solului, viteza vântului și rezerva de apă din sol din orice localitate din România.

Această aplicație le este destinată în special fermierilor. Poate fi descărcată de pe Google Play și folosită cu titlul gratuit doar până pe 14 septembrie 2017. Ulterior acestei date, cei care vor dori aplicația vor trebui să achite 9,95 de euro pe an.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3