930×122 CAPRA 5

facebook

GENERAȚIA FACEBOOK: TINERII NU SE OMOARĂ CU MUNCA

Tinerii din generaţia Facebook (care au până în 29 de ani) se plictisesc foarte repede, cer mereu noutate şi consideră că li se cuvine totul, dar sunt foarte familiari cu sistemele informatice, adaptabili şi deschişi să încerce lucruri noi, spune Mihai Băjan, consultant la firma Stein & Partners.

Citiți și: Bani de la stat pentru cei peste 14 ani!

„Şi noi, generaţia de dinainte, am vrut să ardem etape, dar am muncit mult pentru a ajunge unde vrem, am muncit şi peste zece ore pe zi. Tinerii de acum nu vor să muncească aşa mult şi dacă nu le convine pleacă la alt angajator.”, afirmă Băjan pentru ZF Live.

În aceste condiţii, companiile trebuie să se adapteze şi să ofere condiţii de muncă diferite de cele considerate normale în urmă cu câţiva ani. Primele semne ale acestor schimbări se văd deja: tot mai multe firme au program de lucru flexibil şi nu le cer angajaţilor să stea la birou până la ora 6 seara.

Citiți și: Dosare penale pentru folosirea minorilor la muncă!

„Recent, a trebuit să găsim candidaţi pentru câteva poziţii de specialişti şi am observat zona asta, a tinerilor. Întârzie, nu sunt punctuali, ceea ce noi nu făceam. Dar cei care sunt buni sunt fabuloşi! Depinde şi ce profil de om vrei să atragi în organizaţie.”, adaugă consultantul. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, titlul și editarea: http://epitesti.ro/, foto: gandul.info)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90