930×122 CAPRA 5

cfr

GREVĂ LA CFR. TRENURI BLOCATE

Grevă la CFR. Trenuri blocate. O grevă spontană a fost declanșată în această dimineață, la ora 7, de către o parte a angajaților Căilor Ferate Române (mecanici, impiegați, casiere). Angajații cer majorarea salariilor cu 25% și sunt nemulțumiți de starea în care se află infrastructura feroviară din România. La grevă participă salariați CFR din toate cele 8 regionale (Craiova, București, Timișoara, Galați, Brașov, Iași, Cluj și Constanța).

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Trenurile aflate în circulație au fost oprite în gări. Încă nu există un anunț oficial cu privire la ora la care greva va înceta. CFR SA le recomandă celor interesați ca înainte de călătorie să ceară informații despre întârzierile care se înregistrează în traficul feroviar la statiile și agențiile CFR sau la numărul de telefon 021/9521.

În aceste zile administrația și sindicatele CFR negociază noul contract colectiv de muncă 2017-2018. Potrivit CFR SA, în bugetul companiei pentru acest an este prevăzută o creștere a fondului de salarii cu 22,5%. Astăzi, de la ora 15, ar urma să aibă loc o nouă rundă de negocieri, anunță CFR SA.

Citiți și: Alertă: Grevă generală! Angajații amenință că vor opri activitatea

Administrația CFR SA acuză că „această formă de protest încalcă procedurile legale, aduce grave prejudicii companiei prin înregistrarea de pierderi financiare și afectează transportul pasagerilor care și-au procurat deja biletele pentru efectuarea călătoriei, conform graficului de circulație din Mersul Trenurilor.” Totodată, conducerea companiei le cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat și precizează că „se depun toate eforturile astfel încât să asigurăm condiții optime de reluare a circulației trenurilor”. (Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90