930 x122 grota rece

apa canal

ÎN ARGEȘ A ÎNCEPUT „VÂNĂTOAREA” DE HOȚI DE APĂ

În urma unei acțiuni de control la un utilizator casnic de pe strada Izvorani din oraşul Ştefăneşti, o echipă mixtă de la S.C. Apă Canal 2000 S.A. a constatat că pe lângă branşamentul de apă contorizat, care făcea obiectul contractului de furnizare încheiat cu operatorul, proprietarul imobilului mai deţinea un branșament de apă necontorizat, funcţional. Era o lucrare clandestină de ocolire a contorului, prin care utilizatorul frauda consumul de apă.

Citiți și: Apar noi informații despre agresorul din autobuz. Ce a pățit tânărul care a îngrozit țara

„Titularul de contract de pe strada Izvorani s-a mai aflat într-o situaţie asemănătoare în anul 2018, atunci când S.C. Apă Canal 2000 S.A. a constatat în urma unui control desfăşurat la o altă proprietate deţinută de acesta tot în Ştefăneşti următoarea neconformitate: apometrul avea sigiliul operatorului rupt şi era ridicat din instalaţie, nemaiînregistrând consum.

Pentru prima abatere, constatată în 2018, S.C. Apă Canal 2000 S.A. i-a facturat utilizatorului un prejudiciu, reprezentând plata retroactivă, în sistem paușal a serviciilor de apă şi canalizare prestate.

Citiți și: Puști de 17 ani, „vizitat” de criminaliști după ce a contactat o fată de 14 ani

Fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt de apă din sistemul public, la fața locului s-a prezentat un echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș – Poliţia Oraşului Ştefăneşti, la solicitarea S.C. Apă Canal 2000 S.A., pentru aplicarea tuturor măsurilor legale prevăzute de legea 286/2009 privind Codul Penal.

Operatorul S.C. Apă Canal 2000 S.A. a calculat un prejudiciu conform prevederilor legale în vigoare (…), reprezentând plata retroactivă a serviciilor de apă și de canalizare, calcul în sistem paușal, utilizatorul fiind obligat să achite şi contravaloarea lucrărilor de desfiinţare a branşamentului clandestin”, informează furnizorul.

În perioada următoare, acțiunile de control vor continua. Prin personalul specializat, vor fi făcute verificări în anumite zone identificate cu pierderi semnificative de apă. În cazul constatării de situaţii neconforme, care conduc la  existenţa unui consum fraudulos, S.C. Apă Canal 2000 S.A. va formula plângeri penale împotriva persoanelor fizice sau juridice care au fost depistate cu nereguli.

„Pentru stoparea acestor acţiuni ilegale de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă şi a oricărei modalităţi de fraudare a consumului înregistrat de aparatul de măsură, rugăm consumatorii să anunţe reprezentanţii S.C. Apă Canal 2000 S.A. prin sesizarea oricărei situaţii care pare suspectă la Ghişeul Unic al societăţii, din Piteşti, bulevardul I.C. Brătianu, nr. 24A, sau pe adresa de e-mail contact@apa-canal2000.ro.

Vom răspunde cu promptitudine oricărei sesizări privitoare la consum ilegal de apă şi vom aplica cu stricteţe prevederile legale în vigoare”, avertizează furnizorul de apă.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90