EcoMoto 930×122

inspecția muncii

ITM ARGEȘ, PRECIZĂRI IMPORTANTE PE FONDUL STĂRII DE URGENȚĂ

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș transmite o informare referitoare la supravegherea sănătății lucrătorilor.

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

“În conformitate cu prevederile H.G. nr.355/2007, completată și modificată cu H.G. nr.1169/2011 privind supravegherea sănătății lucrătorilor din Anexa nr.1 lit.f,

În funcție de starea epidemiologică locală, direcțiile de sănătate publică județene vor stabili atât completarea examenelor medicale, cât și modificarea periodicității acestora în cadrul examenelor medicale periodice.

Citiți și: ITM anunță clar și răspicat: Sunteți obligați! Altfel, sancțiune 10.000 de lei!

Aceste modificări trebuie transmise în scris unităților care desfășoară activitatea de medicina muncii”.

Pe de altă parte, ITM Argeș precizează: “Potrivit prevederilor art. 34 din Decretul Preşedintelui României nr. 195 din 16.03.2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, pe durata stării de urgenţă are loc suspendarea efectuării controalelor la angajatori de către inspectoratele teritoriale de muncă, cu excepţia controalelor dispuse de ministrul muncii şi protecţiei sociale, a celor dispuse de Inspecţia Muncii pentru punerea în aplicare a Hotărârilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, a celor necesare pentru a da curs sesizărilor prin care se reclamă săvârşirea unor fapte cu un grad ridicat de pericol social şi pentru cercetarea accidentelor de muncă.

Totodată, conform prevederilor art. 56 din acelaşi act precizat mai sus, pe perioada stării de urgenţă, termenele legale stabilite pentru soluţionarea solicitărilor formulate în exercitarea liberului acces la informaţii de interes public, precum şi a petiţiilor se dublează”. (Foto: sediul din Pitești al ITM Argeș)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3