Donaris 930 x 122

curtea constitutionala

LEGEA ANTI RADAR, ATACATĂ LA CURTEA CONSTITUȚIONALĂ

Legea anti radar, atacată la Curtea Constituțională. Președintele României, Klaus Iohannis, a sesizat Curtea Constituțională în privința legii anti radar adoptată recent în Parlament.

Citiți și: De la ce distanță te ,,împușcă” cu pistol radar! E ,,groasă”!

Sesizarea de neconstituționalitate formulată de președinte poate fi citită în întregime AICI.

Legea deputatului PNL Florin Roman prevede că prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri cu 500-2.000 de metri înainte, precizează Mediafax. Panoul care va atenţiona existenţa maşinilor cu radare vor trebui montate de administratorii drumurilor, la cererea poliţistului.

Citiți și: Breaking: Vedetă cu bolid de lux, Porsche 911, prinsă cu 236 km/h pe Autostradă

De asemenea, potrivit noii legi, maşinile de poliţie cu radar trebuie să aibă la vedere inscripţionate semnele Poliţiei Rutiere, iar dispozitivele radar de tip pistol nu mai pot fi folosite la mai mult de 10 metri distanță de maşina de poliţie, conform sursei citate.

Guvernul nu susţine proiectul de lege, în timp ce Grupul Poliţiştilor Rutieri i-a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui țării, prin care i s-a cerut să nu promulge legea. Grupul Poliţiştilor Rutieri a avertizat că legea, dacă va fi promulgată, va avea ca efect creșterea numărului de victime pe șosele, având în vedere că viteza excesivă este principala cauză a evenimentelor rutiere grave.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3